.

.

TOTS 21

Imatge de la llibreria La Capona, amb el cartell de traspàs per jubilació. Foto: Tots21

La Capona reobrirà les portes el pròxim dimecres, 19 d’octubre. Tres mesos i mig després del tancament per manca de relleu generacional, la llibreria tornarà a aixecar la persiana de la mà dels nous propietaris de l’establiment, la Cooperativa Combinats. Tal com es va anunciar a finals d’agost, La Capona reobre transformant-se en un Grup de Consum i amb l’objectiu de consolidar-se com a cooperativa al llarg del 2023. En aquests moments, més de 150 persones ja s’han unit al projecte, convertint-se en les primeres sòcies i socis de la llibreria.

Les portes al públic s’obriran a partir de les 18.30 hores, quan tindrà lloc la festa de la reobertura. Comptarà amb actuacions de tota mena i un gran brindis conjunt. Tot plegat, amb un protagonisme total per a tarragonines i tarragonins. “Sense la ciutadania, La Capona hauria desaparegut. És gràcies a totes les persones que ja formen part del grup de consum que hem pogut assolir la reobertura”, indica el director de la Cooperativa Combinats, Jordi Collado. És per aquest motiu que la festa està oberta a tothom que hi vulgui participar.

En l’interior de la llibreria el públic podrà consultar les publicacions que comencen a omplir les prestatgeries. Totes les seccions s’aniran completant en les pròximes setmanes, però a partir del pròxim dimecres ja es podran fer comandes i es podran comprar els primers exemplars. “Estem construint un fons que representi molt bé la filosofia de La Capona. Tal com hem anat explicant, es mantindrà l’essència, però s’innovarà i es vol potenciar la lectura infantil i juvenil”, explica el director de la llibreria, Oriol Picas.

L’horari d’obertura de la llibreria a partir del dijous, 20 d’octubre, serà de dilluns a dissabte. De dilluns a divendres l’horari serà de 09.30 a 14.30 hores i de 16.30 a 20.30 hores. Els dissabtes, la llibreria obrirà a les 10.00 hores fins a les 14.30 hores i de 16.30 hores a 20.30 hores. Aviat es publicarà al nou web, www.lacapona.coop, els horaris de les presentacions, activitats previstes i altres novetats per a les pròximes setmanes. També es donaran a conèixer a través dels perfils de xarxes socials, a Twitter (@lacaponatgn), a Instagram (@llibreria_la_capona) i a Facebook (Llibreria La Capona).

Més de 150 persones ja són sòcies i socis de La Capona

El passat mes de setembre es va iniciar la captació de sòcies i socis per al grup de consum, ens que ha fet possible la reobertura de la llibreria. Actualment, més de 150 persones ja s’han convertit en sòcies i socis de La Capona. Cal recordar que el preu per a fer-se sòcia o soci és de 200 euros anuals, un import que ofereix avantatges, descomptes en els tallers i cursos i bonificacions en la compra de llibres.

Els avantatges són: descompte del 5% en llibres (excepte els llibres de text o escolars), bonificació del 20% en totes les compres durant un any, descompte del 25% en les activitats, inscripció prioritària en la programació d’activitat, reserva i encàrrec de llibre sense paga i senyal i una zona de soci al web. Per a participar en el projecte, cal emplenar el formulari que es troba al web www.lacapona.coop.

Redacció