.

.

TOTS 21

Imatge d’arxiu d’un celebració anterior de la municipalitat a La Canonja. Foto: Cedida

La Canonja viu immersa en la celebració d’una efemèride històrica, que tot i que va tenir lloc l’any passat, la pandèmia va impedir de totes totes poder celebrar-ho. Es tracta de la municipalitat de La Canonja, el moment en què va ser efectiva la seva recuperació de la integritat municipal i va deixar de ser un barri de Tarragona -especial, això sí- per tornar a tenir la independència de la que havia gaudit des de la seva fundació.

Com ha passat en altres esdeveniments que s’han hagut de traslladar un any degut a la pandèmia, La Canonja també ha deixat passar un any i ha aprofitat la finestra d’aquesta època per confegir un programa d’actes molt especial.

La presentació d’un llibre de la periodista Mercè Veciana que relata els deu anys de la municipalitat i la celebració de portes obertes del flamant nou equipament municipal de la Rambla 15 d’abril són els dos actes més destacats i d’impacte que tindran lloc, sense oblidar que la celebració es vestirà també de festa amb concerts, una actuació d’un dels integrants del Tricicle o l’organització d’una escudella popular, entre altres activitats, tot seguint les indicacions de les autoritats sanitàries.

L’alcalde de La Canonja, Roc Muñoz. Foto: Tots21

L’alcalde, Roc Muñoz, el mateix que va viure la municipalitat l’any 2010, ha volgut subratllar la importància de l’efemèride, que ha suposat un abans i un després per La Canonja: ‘Ja s’han complert els deu primers anys d’aquell 15 d’abril de 2010 en què la Canonja va recuperar el que injustament havia perdut. Un aniversari que no vam poder celebrar com l’efemèride mereixia per culpa de la pandèmia que va originar la COVID-19 a principis de l’any passat i que ens ha canviat la vida a tots. Per això, enguany tenim moltes ganes de celebrar la Festa de la Municipalitat com havíem estat fent tots els anys anteriors, incorporant totes les mesures de seguretat que estableixen els protocols del Departament de Salut’.

Un dels actes que vol destacar d’aquesta edició ‘és la presentació del llibre ‘La Canonja, 10 anys de la Municipalitat’, que tindrà lloc el mateix dia 15 d’abril a l’edifici d’usos polivalents de la Rambla 15 d’abril’.

Imatge del mes de febrer passat del nou equipament municipal. Foto: Tots21

Durant aquesta primera dècada, ha recordat l’alcalde, ‘hem viscut moments molt importants com a poble que han posat de relleu la identitat, la unitat i el sentiment de pertinença a un territori. Volíem deixar constància de tot el què ha passat i de com la Canonja s’ha transformat en un municipi de progrés’. I la millor manera de fer-ho ‘era amb un llibre que recollís tot això i molt més, amb aportacions de testimonis que van viure el procés cap a la municipalitat i d’altres que ho han vist des de la distància però amb arrels canongines’.

Les entitats també tenen una presència destacada en aquesta dècada: ‘Elles han vist com canviava l’escenari i com d’influent és el paper que hi juguen. Entre tots hem fet que la Canonja sigui el que és avui’.

Els actes s’allargaran durant quatre dies, de dijous a diumenge, i suposaran a més la posada de llarg del nou equipament cívic del municipi, situat justament a la Rambla 15 d’abril. El programa complet és el següent:

Dijous 15 d’abril

Tronada de celebració de la municipalitat.

A les 12 del migdia. Presentació del llibre “La Canonja, 10 anys de la Municipalitat”, a les 7 del vespre al nou equipament Rambla 15 d’abril. Hi ha aforament limitat a autoritats i representants d’entitats. Cal presentar la corresponent invitació.

Divendres 16 d’abril

Vespre jove amb Bandarra Street Orkestra. A les 8 del vespre. Poliesportiu Municipal. Accés amb invitació – Aforament limitat.

Dissabte 17 d’abril

Jornada de portes obertes al nou equipament Rambla 15 d’abril. De 12 del migdia a 2 de la tarda

Concert de la Cobla Cossetània, a la 1 del migdia a la Rambla 15 d’abril. Accés amb invitació. Aforament limitat

Carles Sans de Tricicle presenta “Per fi sol!!”. Espectacle basat en fets reals. A les 8 del vespre. Preu de l’entrada: 10 €. Lloc: Poliesportiu Municipal. Aforament limitat

Diumenge 18 d’abril

El Misteri del Seguici. Espectacle familiar. 12 del migdia a la Rambla 15 d’abril. Accés amb invitació. Aforament limitat.
Organitza: Mico de la Canonja, Ball de Diables de la Canonja i Amics dels Gegants de l’Orfeó Canongí.

Escudella popular. Recollida per franges horàries (d’1 del migdia a 2/4 de 3 de la tarda). Preu tiquet degustació: 9 €. Venda de tiquets limitada al nombre de serveis disponibles. Venda limitada a 6 serveis per comanda amb un mínim de 2 serveis. Punt de recollida, jardí del Poliesportiu de
la Canonja. Es recomana realitzar la recollida amb vehicle.

Concert amb l’Orquestra Maravella a les 7 del vespre al Poliesportiu Municipal. Accés amb invitació – Aforament limitat.

Redacció