.

.

TOTS 21

Enguay hi haurà escudella popular (per emportar) per a gairebé 400 canongins i canongines. Foto: Ajuntament

La Canonja ja ha complert els deu primers anys d’aquell 15 d’abril de 2010 en què va recuperar la municipalitat perduda durant el franquisme. Des d’aquell 15 d’abril en què tot el poble va sortir al carrer que aquesta data és destacada en el calendari canongí per la Festa de la Municipalitat. Però l’any passat, justament el 10è aniversari, no es va poder celebrar com la efemèride mereixia per culpa de la pandèmia de la COVID-19. Per aquest motiu, enguany la Canonja celebra la Festa de la Municipalitat 10+1, recuperant la tradició d’anys anteriors incorporant totes les mesures de seguretat que estableixen els protocols del Departament de Salut.

Del dijous 15 al diumenge 18 d’abril, l’Ajuntament de la Canonja ha programat tot un seguit d’actes, la majoria amb accés amb invitació o entrada per tal de celebrar la festa amb total seguretat. D’entre aquests actes, cal destacar la presentació del llibre La Canonja, 10 anys de la Municipalitat, editat per l’Ajuntament de la Canonja, un recull dels principals canvis que s’han produït en aquesta dècada i dels fets que han marcat i marcaran la història de la Canonja.

El tret de sortida de la celebració el donarà, el dia 15 d’abril, la tradicional tronada i la seguiran actes per a tots els gustos, com l’espectacle de Carles Sans de Tricicle, que pràcticament ja exhaurit entrades, o l’escudella popular (per emportar) que farà que gairebé 400 canongins i canongines gaudeixin diumenge d’un menú amb aquest plat tradicional. A aquests actes s’hi sumen el vespre jove amb Bandarra Street Orkestra, la jornada de portes obertes del nou edifici d’usos polivalents ÈPOCA de la Rambla 15 d’abril, el concert de la Cobla Cossetània, el concert amb l’Orquestra Maravella i l’espectacle familiar “El misteri del seguici” organitzat per les entitats Mico de la Canonja, Ball de Diables de la Canonja i Amics dels Gegants de l’Orfeó Canongí.

Les invitacions i les entrades es poden adquirir online a través de Codetickets o presencialment al Castell de Masricart. Els actes tenen aforament limitat i s’haurà de portar mascareta, així com complir totes les mesures de seguretat front la Covid-19.

Redacció