.

.

TOTS 21

Les sancions aniran fins als 200 euros.

Es tracta d'una campanya de xoc per promoure el civisme

L’Ajuntament de la Canonja ha engegat una campanya de sensibilització per a la recollida d’excrements a la via pública i als espais públics. Es tracta d’un dels punts inclosos dins del pla de xoc en matèria de civisme i que va especialment adreçat a les persones propietàries de gossos i altres animals de companyia. La regidora de Medi Ambient i Neteja Pública, Paqui Orellana, ressalta que l’objectiu de la campanya és “fomentar la convivència ciutadana i reconduir actituds incíviques”.

Una de les actuacions que s’està duent a terme és l’increment de vigilància per part de la Guàrdia Municipal als parcs públics, zones infantils i estacionaments dissuasoris, principalment, avisant o multant als propietaris que no actuïn amb el civisme i la responsabilitat adequada. Els agents municipals estan informant als veïns de la Canonja de la normativa per a una tinença responsable de la seva mascota. La infracció d’aquesta ordenança cívica de convivència comporta multes fins els 200 euros.

Ús dels pipicans

Potenciar l’ús dels pipicans és un altre dels objectius de la campanya. La Guardia Municipal adverteix als propietaris de la utilització d’aquestes zones que hi situades en el municipi i dels dispensadors de bosses per a la recollida d’excrements d’animals de companyia. Un altre punt de la campanya és la informació que estan donant els agents de les obligacions que tenen els propietaris d’una mascota. Des de posar-li el xip a inscriure’l en el cens municipal d’animals de companyia de l’ajuntament de la Canonja, que actualment compta amb més de 98 gossos registrats.

La regidora de medi ambient i neteja pública recorda que “és deure de tots els ciutadans tenir actituds responsables que contribueixin a la bona convivència entre els veïns”.