.

.

TOTS 21

L’acte va començar amb l’entrada a la Plaça del Rei de la imatge del Sant Crist, portada per la Confraria dels Gitanos de Tarragona, acompanyat dels gegants de la Part Alta. Foto: Ajuntament de la Canonja

 

La imatge és obra de l’escultor canongí Salvador Martorell

 

Aquest diumenge es va fer l’acte de presentació de la imatge restaurada del Sant Crist de la Trinitat, conegut com a Crist dels Gitanos, obra de l’escultor canongí Salvador Martorell i que ha estat finançada per l’Ajuntament de la Canonja i restaurada per Pau Arroyo.

L’acte va començar amb l’entrada a la Plaça del Rei de la imatge del Sant Crist, portada per la Confraria dels Gitanos de Tarragona, acompanyat dels gegants de la Part Alta. Seguidament es van fer els parlaments, a càrrec del gestor cultural Jordi Bertran, de Francesc Roig, gran coneixedor de l’obra de l’escultor Salvador Martorell i dels alcaldes de la Canonja i Tarragona.

L’alcalde Roc Muñoz va iniciar el seu parlament recitant una part del poema “La Saeta” d’Antonio Machado i va destacar la casualitat que es va produir al veure publicat que el Crist dels Gitanos es trobava en mal estat de conservació. “El fet de ser una obra d’un fill il·lustre de la Canonja, vam creure que era el nostre deure contribuir a la seva conservació, per això ens vam posar a la disposició de la parròquia de la Santíssima Trinitat i de la Confraria dels Gitanos per ajudar-los en la restauració”, va explicar Roc Muñoz.

Tan el president de la Confraria dels Gitanos, com el rector de la parròquia i l’alcalde de Tarragona van agrair el gest de l’Ajuntament de la Canonja.

Redacció