TOTS 21

Detall de la façana del Castell de Masricart. Foto: Tarragona21.cat

La Canonja inaugura aquest divendres l’exposició ‘Europa fa un milió d’anys’ al Castell de Masricart. Serà a les 7 de la tarda, en una acte presidit per l’alcalde, Roc Muñoz. El període que es mostra es correspon a l’antiguitat de la majoria de restes fòssils localitzades al jaciment de la Boella, al mateix municipi

L’exposició itinerant ‘Europa fa un milió d’anys’, produïda per l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social), amb la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT), arriba ara a La Canonja després d’haver-se exhibit a Calella, Barcelona, Lleida, Sant Cugat, Rubí, Sant Joan d’Arties, Ascó i Reus.

Gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de la Canonja, la mostra es podrà visitar al Castell de Masricart, on s’inaugura divendres en un acte presidit per l’alcalde, Roc Muñoz, i al qual hi assistiran diferents membres de l’IPHES, entre ells, el director de les excavacions a la Boella, Josep Vallverdú, i Lluís Batista, comissari de l’exposició, la qual es podrà veure fins a les acaballes de juny.

El vincle amb La Canonja

El vincle del municipi de la Canonja amb la temàtica de l’exposició és evident, ja que al seu terme municipal es troba precisament el jaciment del Barranc de la Boella. Descobert per Salvador Vilaseca i excavat actualment per l’equip de l’IPHES, representa el paradigma dels jaciments prehistòrics catalans del Plistocè Inferior, període de la prehistòria molt poc conegut al nostre territori.

Precisament,’Europa fa un milió d’anys’ es complementa, de manera excepcional, amb un espai monogràfic dedicat al Barranc de la Boella, on s’exposen per primera vegada al públic peces originals provinents d’aquest important jaciment, tal com ja es va donar a conèixer fa unes setmanes.