.

.

TOTS 21

L’Home dels Nassos canongí, desfilant pels carrers per saludar la mainada. Foto: Tots21

Vestit amb una capa de dalt a baix, molt més jove del que és habitual en aquests personatges i, sobretot, calat amb un immens barret de copa, ha fet la seva aparició a La Canonja el primer Home dels Nassos kilòmetre 0, és a dir, genuïnament canongí. En alguna ocasió anterior s’havia deixat caure l’Home dels Nassos tarragoní, segons recorden els veïns, però mai La Canonja havia gaudit d’un de propi. Ningú l’havia vist abans de l’estrena d’avui i l’interès era notori entre els vilatans més menuts.

Ho ha fet despertant una gran expectació entre els nens, les nenes i les seves famílies. S’ha fet esperar la seva sortida a l’entrada del Castell del Masricart que dóna a la plaça del mateix nom, atapeïda de gent i amb la Colla de Diables de La Canonja, el Mico i la xaranga Bandarra seguint-lo en el seu recorregut ampli que ha fet pels carrers i ravals fins a arribar a l’Ajuntament.

El personatge, sortint del Castell de Masricart. Foto: Tots21

Duia al damunt una maleta tronada -tronada, però que s’ha posat de moda com a estil ‘vintage’ entre alguns joves catalans-, on hi duia les millores experiències que ha anat recollint al llarg de l’any. I entre aquestes, han estat cinc les seleccionades com les millors de 2021, a saber: l’estrena del Mamut, l’estrena del nou Mico, l’estrena del Nan, l’esperada represa del Carnaval 2022 després de la pandèmia -el Carnaval a La Canonja s’escriu amb lletres majúscules- i el gran i solidari comportament de la ciutadania canongina durant la pandèmia.

També a l’Ajuntament, l’Home dels Nassos ha mostrat la clau que obre el nou any i ha estat acompanyat per quatre nenes que van participar en un sorteig per dibuixar com creien que seria el personatge, una activitat on l’escola ha tingut un paper destacat.

‘Volíem que La Canonja tingués l’Home dels Nassos i que aquest anés acompanyat d’un relat. Ho hem aconseguit gràcies al suport i implicació de diferents persones de la vila i de l’escola’, recordava a Tots21 la regidora de Festes, Glòria Virgili. Queda ja instaurat, doncs, l’Home dels Nassos, i queda a perpetuïtat un immens barret de copa que supera en dimensions tots els imaginables.

J. Garcia