.

.

TOTS 21

L’alcalde Roc Muñoz, durant una edició anterior de la Festa de la Municipalitat

La celebració del 15 d’abril, coincidint amb l’aniversari de l’aprovació per unanimitat del projecte de llei de creació del municipi de la Canonja per part del Parlament de Catalunya, és per a La Canonja un bon motiu de festa. Enguany, però, la coincidència amb la festivitat de la Setmana Santa concentrarà les diferents activitats en el mateix dia 15 d’abril, on els actes protocol·laris seran els protagonistes.

Així, a la Rambla 15 d’abril es farà un acte de record dels esdeveniments que ara fa 7 anys tingueren lloc al Parlament de Catalunya, pensant també en totes aquelles persones que van mantenir la flama de la identitat com a poble malgrat no tenir la plena municipalitat.

Un dels aspectes principals d’aquesta jornada serà l’obertura de les votacions del procés de Pressupostos Participatius, que l’Ajuntament ha posat en marxa. En total s’han recollit més de 180 propostes, un cop feta la valoració tècnica i econòmica per part dels tècnics, n’han quedat 30 que seran les que es podran votar a partir del dia 15 d’abril de 11 a 14 hores i després del dimarts 18 al divendres 21 d’abril a l’Oficina d’Atenció Ciutadana i al Castell de Masricart. Podrà votar tota la població de 16 anys o més empadronada al municipi. Cada persona podrà votar fins a un màxim de 5 propostes.

Programació dels diferents actes:

Jocs per la mainada: de 2/4 d’11 del matí fins a la 1 del migdia, a la Rambla 15 d’abril.

Carpa per la votació dels Pressupostos Participatius: de 11 a 2 del migdia a la Rambla 15 d’abril.

Seguici de la Corporació en Ple cap a la Rambla 15 d’abril amb l’acompanyament dels gegants Bià i Esperança i els Diables de la Canonja: a 2/4 d’1 del migdia, amb la sortida des del Castell de Masricart.

Acte protocol·lari de celebració de la Municipalitat, parlaments de les autoritats i encesa de la tronada: a la 1 del migdia, a la Rambla 15 d’abril.

A continuació, aperitiu popular i sardanes a càrrec de la Cobla Cossetània.

III Trofeu 15 d’Abril: El Club Ciclista la Canonja, amb la col·laboració de l’Ajuntament i del Motor Club la Canonja, organitza la cursa ciclista Trofeu 15 d’abril (Copa Espanya Júnior). La sortida neutralitzada tindrà lloc al poliesportiu municipal, 5 minuts abans de les 3 de la tarda.