.

.

TOTS 21

Lospitao en l'edició de 2022. Foto: Cedida

Lospitao en l’edició de 2022. Foto: Cedida

La Canonja serà l’escenari, aquest dissabte, del Trofeu 15 d’Abril de ciclisme, tercera prova puntuable per la Copa Espanya júnior que comptarà amb la presència d’aproximadament 200 ciclistes.

La prova, amb sortida a les 15.00 hores i arribada a les 17.50, en tots dos casos al propi municipi, tindrà un recorregut de 113 quilòmetres i passarà pels municipis de Riudoms, Montbrió, Vinyols i els Arcs, Riudecanyes, Duesaigües, Alforja, Vilaplana, l’Aleixar i Maspujols.

Les grans dificultats del dia seran tres ports de muntanya de 2ª categoria que els participants hauran d’enllaçar de manera consecutiva a partir del quilòmetre 60: el coll de la Teixeta (7 quilòmetres al 4,2%), Porrera (3,3 km al 7,1%) i el coll d’Alforja (4,7 km al 4,8%), aquest darrer situat a 33 quilòmetres de meta.

El ciclista extremeny Pablo Lospitao (Electromercantil) arribarà al Trofeu 15 d’Abril com a líder d’aquesta Copa Espanya júnior de ciclisme després d’imposar-se aquest cap de setmana passat al Gran Premio Montemayor, en un emocionant esprint a Vladimir Goharov (Maderas Flores).

Lospitao ja va ser el guanyador de la Copa Espanya 2022 i es va emportar també la victoria a la cursa de La Canonja.

Els equips que han demanat invitació per participar a la prova tarragonina són el Trebujena Academina Juanjo Lobato, Asesores de Navarra, Bathco Cycling Team, Maguisa Guijuelo, Fenavin Turismo Ciudad Real, Autovivo Grup Trek, Tot Net Terrassa, UCV Team Bikesports, Europa Tadesan, PC Baix Ebre, Eolo Kometa, Sanse, Saxun Primoti, Castillo de Onda, Hiper Europa, Bonillo Team, GSport +Vatios, Ikascola Ael Amiñur, Alimco Campagnolo, Electromercantil GR i El Nieto del Lobo Nutriban.