.

Imatge de la campanya

Imatge de la campanya

L’Ajuntament de Tarragona posa en marxa per la nit de la vigília, -del 22 al 23 de setembre-, i lligat amb la campanya ‘Respecta’m’, un protocol d’atenció coordinat entre els cossos de seguretat -Guardia Urbana i Mossos d’Esquadra- i Komando Nits Q, per tal d’atendre les possibles conductes sexistes que es pugin donar al llarg de la nit. Es tracta d’una iniciativa pionera a tot Catalunya per donar resposta a aquest tipus d’abusos de baixa intensitat.

D’aquesta manera, hi haurà un dispositiu fix al Camp de Mart on estaran membres de Som.nit i de Komando Nits Q a on els joves es podran dirigir per qualsevol dificultat o qüestió relacionada amb drogues i conductes sexistes. A més, membres del Komando NitsQ treballaran de manera itinerant per la Plaça de la Font, Plaça del Rei i del Fòrum on facilitaran informació sobre el consum responsable d’alcohol, els riscos del consum de drogues i la prevenció de les conductes sexistes.

També, hi haurà una unitat mòbil de recollida de denúncies a la Rambla vella, a l’alçada del carrer Sant Agustí. Durant el concert del Falixtival es projectaran els vídeos, frases de la campanya Respecta’m i el telèfon d’atenció directa per assetjament sexual -Telefon: 622 020 297- , de manera que la gent que es trobi amb aquestes situacions o vulgui denunciar que ha vist alguna d’aquestes situacions pugui enviar un whatsapp o trucar al telèfon i des d’allí s’iniciaran les actuacions oportunes en funció de la incidència reportada.

‘Respecta’m’, és una campanya de prevenció de conductes sexistes en l’oci de la ciutat, especialment en contextos festius i nocturns. Els principals objectius de la campanya són ajudar a reconèixer els abusos sexuals de baixa intensitat, prevenir l’assetjament i apoderar les dones i el seu entorn a que denunciïn i sancionin aquest tipus de conductes sexistes. D’aquesta manera es vol actuar davant de pràctiques sexistes quotidianes que en molts casos s’entenen com a comportaments naturals i sobre els quals no existeix una consciència crítica del seu caràcter discriminatori: comentaris sexuals incòmodes, tocaments no consentits, acorralaments o insistències davant d’una negativa.