.

Façana de la cambra de comerç de Tarragona.

Davant la sentència que suspèn el planejament urbanístic de la ciutat, POUM, aprovat el 2013, la Cambra de Tarragona ha fet arribar un posicionament oficial a l’Ajuntament i la Generalitat. L’ens no discuteix el contingut de la sentència, l’assumeix com cal fer en un Estat de Dret, “tot i la desproporció que suposa la seva aplicació. Ara bé -assegura l’escrit cameral-, sol·licitem amb urgència a l’Ajuntament de Tarragona i/o la Generalitat de Catalunya la màxima agilitat i transparència en la interpretació de la normativa urbanística, vigent a partir de la sentència, per tal de no paralitzar la ciutat”.

Els actors socioeconòmics “demanem una posició clara i rotunda que determini, com més aviat millor, sota quins paràmetres de certesa legal quedarà emparada la ciutat. Tarragona no es pot aturar mentre es busca una solució al tràmit de suspensió del planejament urbanístic. La paralització davant de la redacció d’un nou planejament urbanístic o POUM significa una paralització de com a mínim quatre anys per a una aprovació (el de 2013 es va allargar en el temps fins a tretze anys), afectant a tots els sòls amb suspensions de llicències d’entre un o dos anys, com a mesura prèvia”.

La Cambra remarca “les conseqüències negatives no només per a la promoció immobiliària, sinó també per a qualsevol dinàmica urbana com la construcció de nous equipaments (hospitals, centres esportius…) o habitatge social. A més de totes les repercussions administratives en llicències d’obra, activitat… que restaran atractiu a la ciutat davant possibles noves implantacions o inversions econòmiques, amb el perjudici que això provocarà en la creació  de nous llocs de treball o en la generació de recursos per a les arques públiques”.

L’actual model de ciutat, sorgit del POUM-2013, “va ser aprovat per majoria absoluta de tots els grups polítics municipals representats a l’Ajuntament, fins i tot els que ara tenen responsabilitats de govern, i ratificat per la Generalitat de Catalunya”.

La sentència, afirma la Cambra, “no assenyala que el POUM actual pateixi incorreccions o injustícies urbanístiques. Només planteja un defecte de forma en la seva tramitació, la qual cosa considerem que reafirma la petició de la Cambra de Tarragona en aquest posicionament davant d’un fet puntual del plantejament que no hauria de significar la paralització del POUM-2013”.

Redacció