.

.

TOTS 21

Imatge d'Andreu Suriol en un acte de la Cambra. Foto:Tarragona21

Imatge d’Andreu Suriol en un acte de la Cambra. Foto:Tarragona21

El president de la Cambra de Comerç de Tarragona, Andreu Suriol, ha reclamat a l’Estat que aposti per les inversions en infraestructures al territori.

Suriol ha donat suport als treballadors de l’empresa Covestro i ha reclamat al Govern que no pot tenir les empreses tarragonines sense bones comunicacions ferroviàries i per carretera. Novament Suriol ha insistit en la finalització de l’A-27 per poder connectar el Port de Tarragona amb les terres de Lleida i la resta de l’Estat i amb urgència la connexió de l’ample europeu, per poder donar sortida per ample europeu a la indústria tarragonina “tenim unes males imfraestructures i l’energia més cara. Ara ens trobem que una Empresa com Covestro vol tancar la planta de MDI a Tarragona per manca d’importanció. Però realment els problemes són d’exportació per males comunicacions i econòmic perquè paguen més cara l’energia. Tot això fa que es deslocalitzin les empreses” ha afirmat Suriol contundent.  “La N-340 és immoral. Una carretera d’aquest trànsit amb 22.000 cotxes diaris ha de canviar-se ja” també ha destacat un Suriol reivindicatiu amb les mancances del territori que perjudiquen a les industries tarragonines. El mateix Suriol ha dit que la ministra de Foment, Ana Pastor, va contestar la carta que li va enviar la Cambra reclamant aquestes millores “tot eren parole, parole però està molt bé que et contestin”.

El màxim dirigent de la Cambra ha destacat el paper d’aquesta per defensar el paper de les diferents empreses tarragonines.

Andreu Suriol ha aprofitant també per fer balanç d’aquest 2015 on la Cambra de Tarragona ha mantingut el seu creixement i la sostenibilitat econòmica. A més a més de recordar les bones xifres d’exportació als mercats africans i asiàtics on la Cambra ha seguit augmentant la seva presència i el seu paper per obrir espais als empresaris tarragonins.

Des de la Cambra també s’han volgut posar en relleu els cursos de formació realitzat durant aquest any amb més de 6.000 hores de formació. La paraula serveis entra també a partir d’ara en la nomenclatura de la Cambra que vol mantenir el seu paper de suport als empresaris.

Suriol ha entrat també a valorar l’arribada de creueristes al Port i no ha volgut entrar a valorar si els comerços de la ciutat haurien d’obrir els diumenge en cas de que arribin creuers en dies festius. Això sí Suriol ha dit que s’ha de buscar la fórmula perquè puguin estar oberts però que no depèn d’ells.