.

.

TOTS 21

Biblioteca de Torredembarra.

Biblioteca de Torredembarra.

El proper divendres 14 de novembre, a les 7 de la tarda, la Biblioteca Mestra Maria Antònia acull la inauguració de l’exposició “El Raïm ja no es trepitja!” pintures, poesies i un conte de Lluïsa Cauhé, dins les activitats previstes en el projecte de Biblioteques amb DO de la DO Tarragona. Lluïsa Cauhé Raspall (filla de Joana Raspall) és delineant industrial, va començar fent plànols amb tinta xinesa. Va estudiar Plàstica Publicitària a l’Escola Massana i ha fet cursets de molts tipus: disseny de moda, televisió en color, dibuix, pintura…  Ha treballat com a decoradora a TVE a Barcelona.

Durant la inauguració es farà una lectura d’un fragment del seu conte “L’empedrat” i en acabar un brindis amb un escumós de la DO Tarragona.

El projecte de Biblioteques amb DO de la DO Tarragona

Les biblioteques han apostat per reduir la distància entre els bons llibres i el bon vi. La combinació d’ambdós plaers és la raó de ser del projecte «Biblioteques amb DO», una iniciativa del Servei de Biblioteques que té com a objectiu dinamitzar l’espai bibliotecari amb activitats i propostes que volen respondre a les diferents necessitats del territori i, com els bons vins, crear-se la seva pròpia denominació d’origen.

Amb el suport dels serveis bibliotecaris regionals i dels cellers de cada territori, les biblioteques són les encarregades de programar un seguit d’activitats que s’acompanyen amb la producció d’una edició limitada de vi, com a símbol identificatiu del projecte.

Per dur a terme aquest seguit d’activitats i perquè assoleixin les fites desitjades, es compta amb la col·laboració d’institucions de renom literari o vinícola com ara la Institució de les Lletres Catalanes, del Centre Quim Soler , de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) , i de VINSEUM, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya .