.

.

TOTS 21

La Biblioteca Pública Municipal de Salou posa en marxa, aquesta propera setmana, la iniciativa “Història (i històries) dels invents”, un conjunt d’activitats d’investigació virtuals, que permetrà a petits i grans, redescobrir alguns dels invents que han fet història, des de la prehistòria fins a l’era digital, passant per l’Edat Mitjana, la revolució científica i industrial, i la societat de consum, però també refer-los i imaginar-ne de nous.

Així, cada dia, de dilluns a divendres, durant els mesos de juliol i agost, la Biblioteca proposarà una activitat diferent relacionada amb un invent, com puzles, cerca de paraules amagades i pífies, manualitats i tallers diversos, que permetrà a tothom que hi vulgui participar conèixer alguns invents que han fet història, de molt coneguts i de no tan coneguts, i les històries del seu inventor i del seu context; fins a assolir un total de 8 invents, l’última setmana d’agost.

El regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, assenyala que “el nostre objectiu és apropar els infants a la ciència i la tecnologia, i fomentar la seva imaginació i creativitat, amb activitats lúdico educatives, que els permetran endinsar-se en el món dels invents, d’una forma d’allò més divertida”.

Cal dir que, durant aquesta setmana, del 29 d’agost al 3 de juliol, per començar a avançar la iniciativa, la Biblioteca de Salou està publicant a les seves xarxes socials un test de preguntes, tipus trivial, sobre invents i inventors. D’aquesta manera, es pretén crear un interès pel tema i posar a prova què sabem dels invents que ens han canviat la manera de viure. Per participar-hi només cal resoldre els reptes que es proposen cada dia i fer-los arribar a la Biblioteca per correu electrònic, biblioteca@salou.cat. Tanmateix, petits i grans podran incorporar-s’hi, en qualsevol moment, durant l’estiu.

Totes les activitats es difondran a través de les xarxes socials de la Biblioteca. Els seus perfils són els següents: a Facebook, @bibliotecadesalou; a Twitter, @bibliosalou; i a Instagram, @bibliosalou

Redacció