.

.

TOTS 21

La Supernit a les biblioteques va tenir molt bona acollida. Foto: Cedida

La Supernit a les biblioteques va tenir molt bona acollida. Foto: Cedida

La Biblioteca Municipal de la Pobla de Mafumet està recollint el fruit del treball estratègic que, des de fa uns anys, ve desenvolupant en l’àmbit d’atraure nous lectors i, sobretot, públic infantil a les seves instal·lacions. Bona prova d’aquest èxit és l’elevada assistència que aquest darrer cap de setmana es va registrar a la Supernit a les biblioteques amb en Titó del SX3.

Aquesta és la darrera iniciativa adreçada a un públic infantil que ha acollit la Biblioteca pobletana, si bé en els darrers anys han estat moltes les accions impulsades per a aquest sector de la població. En destaca la programació habitual de l’Hora del conte, amb una sessió mensual que permet als infants del poble gaudir amb la lectura i interpretació de contes de temàtica molt diversa i amb valors essencials.

Enguany i com a novetat, l’Hora del conte incorpora una segona activitat, els tallers de l’Hora del conte, destinats a un públic infantil i jove i que aborda temàtiques com la física, l’art i les manualitats, la gastronomia, etc., sempre des d’un vessant didàctic i, alhora, lúdic.

Pel que fa a les properes cites de l’Hora del conte a la Biblioteca Municipal de la Pobla, Joan de Boer conduirà “Contes per menjar”, la tarda del 2 de juny (17.30 h), en un recull de cinc històries per llepar-se els dits i amb els aliments com a protagonistes. Una setmana després, el 9 de juny i a la mateixa hora, serà el torn del taller “Estampació de bosses de roba”, amb Talleret Craft.

D’altra banda, la Biblioteca pobletana també manté actives altres propostes infantils destinades a fomentar el gust per la lectura i pel descobriment i aprofitament d’aquest equipament públic. Es tracta, per exemple, dels Clubs de lectura infantils, que celebren reunions mensuals per llegir i comentar llibres seleccionats que puguin ser d’interès per als tres grups d’edat establerts.

Tot plegat té lloc en una Biblioteca Municipal que va ser remodelada i ampliada l’any 2018 i que ofereix zones específiques per a usos com la informàtica, treball individual, estudiants universitaris, treballs en grup, lleure, trobada i, fins i tot, el racó infantil, en el qual tenen lloc les sessions de l’Hora del conte. Fruit d’aquella remodelació, també es va produir l’ampliació de l’espai de prestatgeries, amb la qual cosa es va poder ampliar el fons bibliotecari que, d’altra banda, és des del 2022 encara molt més gran gràcies a la incorporació de la Biblioteca pobletana la a Xarxa de biblioteques públiques de Catalunya.

En virtut d’aquesta adhesió, les persones usuàries de l’equipament pobletà tenen al seu abast més de 15 milions de llibres, que estan a disposició de tothom amb l’únic requisit de sol·licitar el carnet d’usuari de la biblioteca. Aquest és personal, intransferible, gratuït, no caduca i el pot sol·licitar tothom.