.

L’agenda de novembre de la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils no s’atura. Totes les sessions programades per aquests mes es realitzaran de manera virtual, arran de la normativa que prohibeix activitats presencials a les biblioteques.

La propera activitat, el dimecres 18 de novembre, a les 18 hores, serà l’estrena al Canal Youtube de la biblioteca (https://bit.ly/32yJeiE) dels “Contes entre cassoles” a càrrec de Sílvia Palazón per a infants entre 4 i 6 anys. La sessió forma part de la programació de la 4a Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils.

La mateixa setmana, el divendres 20 de novembre, a les 18 hores, hi haurà una trobada amb l’escriptora M. Carme Roca per a comentar la seva novel·la sobre una infidelitat familiar El Far, guanyadora del Premi Prudenci Bertrana 2018.

La tertúlia amb aquesta historiadora i filòloga, amb més de 50 llibres publicats, és una activitat del programa Lletres en Viu, que afavoreix el contacte entre lectors i autors de literatura catalana, amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes. L’accés a la reunió virtual es farà a través de Jitsi Meet i les persones interessades hauran d’enviar un correu electrònic a bib@cambrils.org per obtenir l’enllaç.

D’altra banda, la biblioteca col·labora amb les Jornades per als Bons Tractes impulsades pel Departament de Drets Socials i Igualtat de l’Ajuntament de Cambrils. Amb aquest motiu, el 24 de novembre a les 18 hores la bibliotecària Rosana Andreu explicarà el conte “Una vaca a la teulada” a través de directe a Instagram de @bibliocambrils per reflexionar sobre els estereotips de gènere.

El dijous 26 de novembre tornen els actes de la 4a Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils amb la programació de 2 sessions de contes a càrrec de Carles Alcoy. La primera, a  les 17.30 hores serà “Cases de xocolata, pastissos i caputxetes”, per a infants de 5 anys, i la segona, a les 19 hores,  “Ens ho menjarem tot, històries de bon menjars” per a adults. Ambdues es faran a través de directe a Instagram de @bibliocambrils.

Finalment, el dia 30, a les 18 hores, l’escriptora Carme Riera, autora de «Les darreres paraules», i la psicòloga Pilar Arlándiz, especialista en desenvolupament personal i intel·ligència emocional, oferiran la xerrada “Assumir el destí i la culpabilitat”. La trobada també es realitzarà de forma virtual a través de Jitsi Meet i cal enviar un correu electrònic a bib@cambrils.org per accedir a l’enllaç.

Aquesta última activitat s’emmarca en el cicle de converses «Avui també és Sant Joan», que combina la creació literària guardonada pel Premi BBVA Sant Joan i valors que formen part de l’actualitat de la nostra societat i que generen un constant debat sobre com s’han d’interpretar els fets i emocions de l’existència. És un projecte de la Fundació Antigues Caixes Catalanes amb el suport del BBVA.

Redacció