.

.

TOTS 21

Kepa Díaz de Mendilibi serà el nou president de l'AEQT. Foto: Cedida

Kepa Díaz de Mendilibi serà el nou president de l’AEQT. Foto: Cedida


El president de l’Associació Empresarial Química de Tarragona, Jesús Loma-Ossorio, deixarà el seu càrrec a partir del proper 1 de juny, darrer dia en el qual ocuparà també la Direcció General de l’empresa Covestro a Espanya. A partir d’ara, doncs, es posarà en marxa el procés que el règim estatutari contempla per aquests casos.

D’aquesta manera, el vicepresident de més antiguitat, Kepa Díaz de Mendibil (Director de Dow Chemical Tarragona), assumirà la presidència de l’Associació a partir del dia 2 de juny. Un cop en el càrrec, el nou president, amb la junta directiva, posarà en marxa els tràmits necessaris per assegurar la continuïtat en la gestió i l’estratègia de futur de l’Associació.

Kepa Díaz de Mendibil, actual Director del Complex Industrial de Dow Chemical a Tarragona, i Director d’Operacions de Dow Ibérica, es va incorporar a l’empresa el 1988, assumint diversos llocs en l’organització de Manteniment per a les Plantes de Derivats. El 1994 va ampliar les seves responsabilitats de Manteniment al Cracker d’Etilè ubicat a Tarragona. L’any 2000 es va traslladar a Ribaforada (Navarra) com a Director de fàbrica, i al 2003 es va traslladar a Correggio, liderant des d’allí les plantes italianes de Correggio, Cardano al Campo, i Parona.

Com a membre actiu de l’Equip Global de Lideratge de Fabricació Sistemes de Poliuretà de Dow va exercir, a més, tasques de coordinació per a les plantes de Ribaforada (Espanya), el Caire (Egipte), Dilovasi (Turquia) i Mumbai (Índia). Al juliol de 2008, Díaz de Mendibil va tornar a Tarragona com a Líder de Producció del Cracker d’Etilè. Kepa Díaz de Mendibil és Master en Enginyeria Industrial per la Universitat de Bilbao. Actualment, a més, forma part dels consells d’administració del CAT (Consorci d’Aigües de Tarragona) i d’AITASA (Aguas Industriales de Tarragona SA).