.

.

TOTS 21

Imatge de la façana de l'ajuntament dels Pallaresos

Imatge de la façana de l’ajuntament dels Pallaresos

Els grups municipals de Junts per Catalunya – Els Pallaresos i Esquerra Republicana de Catalunya – Els Pallaresos portaran aquest dijous, 25 de juliol, al ple municipal una moció per demanar que l’Ajuntament pengi a la seva façana una pancarta reivindicant la llibertat dels presos polítics.

Només uns dies després que l’Ajuntament de Tarragona acordés en el seu ple penjar una pancarta en favor de la llibertat dels representants catalans, les dues formacions municipals duran al ple dels Pallaresos, de forma conjunta, la mateixa reivindicació. “Recentment, el Grup de Treball de Detencions Arbitràries de les Nacions Unides, ha qualificat d’’arbitrària’ aquesta presó preventiva, i ha demanat al govern espanyol que adopti les mesures necessàries per canviar la situació dels presos i de les preses ‘sense dilació’, i ha demanat la seva llibertat ‘immediatament’”, recorda la moció presentada de forma conjunta.

D’aquesta manera, el portaveu del grup municipal de Junts per Catalunya – Els Pallaresos, Pep Nolla, i la portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya – Els Pallaresos, Maria Grau, defensaran la necessitat de penjar la reivindicació democràtica a la façana de les dependències municipals “mentre l’Estat espanyol mantingui Jordi Cuixart, Jordi Sánchez, Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Joaquim Forn, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull i Dolors Bassa tancats a la presó”.

D’altra banda, les dues formacions afegeixen a la seva moció el compromís de fer-se càrrec de la despesa econòmica que es derivi de la moció “essent els partits que la proposen i/o la societat civil qui se’n farà càrrec”. Actualment, els grups municipals de Junts per Catalunya – Els Pallaresos i Esquerra Republicana de Catalunya – Els Pallaresos conformen els partis de l’oposició de l’Ajuntament després que a les eleccions del passat mes de maig obtinguessin 4 i 1 regidors respectivament. L’equip de govern del municipi del tarragonès és fruit d’una coalició de tres partits: Independents dels Pallaresos, PSC i C’s, amb dos regidors cada formació