TOTS 21

Diada de les colles castelleres tarragonines, en una imatge del 2018. Foto: Ajuntament de Tarragona

Molt actius mediàticament des de la constttució del comité local, Junts per Catalunya a Tarragona ha reclamat aquest dimecres per mitjà d’un comunicat de premsa solucions per als locals que acullen a totes les colles castelleres de la ciutat.

Des del partit volen en primer lloc «mostrar la nostra satisfacció per la notícia sorgida fa uns dies al voltant de la cessió d’un solar municipal a la Colla Castellera Xiquets de Tarragona. En aquest sentit, però, emplacem també a l’Ajuntament de Tarragona que la solució definitiva en forma de local per a la colla matalassera sigui una realitat al més aviat possible, a la vegada que demanem al nostre consistori quin pla d’actuació té pel local del carrer Santa Anna de la nostra ciutat, que ara resta buit i sense projecte».

Així mateix, des de Junts i «en la nostra condició de partit sense representació municipal en l’actualitat, també animem el nostre consistori que s’accelerin els altres dos casos que resten pendents a la nostra ciutat i que afecten, tant a la Colla Jove Xiquets de Tarragona com als Castellers de Sant Pere i Sant Pau». Ambdues entitats» es troben, ara mateix, amb dos espais d’assaig que registren importants deficiències, tant per a la magnitud actual de les pròpies colles com per al normal desenvolupament de la seva activitat diària».

«Des de Junts per Catalunya a Tarragona -continua la nota-, creiem fermament en l’aposta per la cultura com a pal de paller de la nostra ciutat i, per aquest motiu, pensem que cal fer costat amb fets les nostres entitats i associacions culturals que són element indispensable de dinamització de la societat tarragonina. I les colles castelleres són uns dels actors principals més actius i implicats en el teixit social de la nostra ciutat. Tarragona és capital dels castells per molts motius i les nostres representants mereixen disposar d’uns locals a l’alçada de la seva importància i potencial», conclou el comunicat.

Redacció