TARRAGONA 21

El grup municipal farà un prec al ple on també sol·licitarà que l’Ajuntament ingressi les partides pressupostades que encara no han arribat a diverses entitats socials. Foto d’arxiu de Dídac Nadal

El grup municipal de Junts per Tarragona proposa instal·lar un monòlit en homenatge a tots els professionals i voluntaris de la ciutat que estan treballant sense descans per fer front a la crisi de la Covid-19.

‘Són els imprescindibles herois del coronavirus i dedicar-los un monument és el mínim que es mereixen’, ha manifestat el portaveu de Junts per Tarragona, Dídac Nadal, que ha assenyalat que ‘els professionals de la salut i dels serveis essencials, les entitats socials i el voluntariat, els cossos d’emergència i seguretat, els allotjaments turístics…Totes i tots han respost de forma excel·lent i s’han adaptat per afrontar una situació per la qual ningú estava preparat’.

El grup municipal elevarà la proposta en forma de prec en el plenari municipal previst pel pròxim 24 d’abril. En la mateixa sessió i també mitjançant un ple, Junts per Tarragona sol·licitarà a l’equip de govern que ingressi les partides pressupostàries assignades a diverses entitats socials de la ciutat. ‘Algunes d’elles encara no les han rebut i estan posant diners de la seva butxaca’, ha explicat Nadal.

El grup municipal també demanarà més material de protecció. ‘Tant professionals com voluntariat han disposat d’un material inadequat i totalment insuficient, ha manifestat Nadal, que ha recordat que ‘els professionals sanitaris estan a primera línia de foc i que els voluntaris estan cada dia a peu de carrer’.

El portaveu de Junts per Tarragona s’ha sumat a la petició del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona per tal que els metges interins residents (MIR) que s’han sumat a la lluita i que finalitzen la formació al maig siguin contractats com a facultatius adjunts i no amb pròrroga de formació.

‘Malgrat les dificultats, tots aquests col·lectius continuen, des del primer dia, al peu del canó’, ha conclòs Nadal.