.

.

TOTS 21

Façana de l’Ajuntament dels Pallaresos

El Grup Municipal de Junts per Catalunya – Els Pallaresos ha denunciat aquest dijous l’alcalde del municipi, l’independent Xavier Marcos, davant del Síndic de Greuges de Catalunya, després que durant el darrer ple municipal, celebrat el 28 de novembre, deixés fora de l’ordre del dia de la sessió les dues mocions presentades pel grup municipal, tot i haver-se registrat dins dels terminis que estipula el ROM (Reglament Orgànic Municipal).

El passat dijous, 21 de novembre, el grup municipal va introduir telemàticament les dues mocions que el portaveu Pep Nolla havia defensar al ple del dia 28: “Moció per establir mesures sobre els habitatges desocupats permanentment i sobre les promocions urbanístiques pendents de finalització” i “Moció en favor de la transparència de l’equip de govern dels Pallaresos en referència als temes tractats als plenaris”. Tot i presentar les dues mocions “quatre dies hàbils abans de la realització del Ple Ordinari”, tal i com determina el ROM, les dues mocions van quedar fora de l’ordre del dia.

Segons Junts, el propi ROM explicita que “les Mocions s’han de presentar a l’Alcalde, amb l’objecte de la seva integració a l’ordre del dia de la sessió”. En aquest cas, i malgrat haver complert amb els terminis legals establerts, l’alcalde dels Pallaresos va deixar fora de l’ordre del dia les mocions, fet que des de la formació es considera una decisió “malintencionada, autoritària, injusta i reiterada”.

Durant el transcurs del ple, el propi alcalde va reconèixer que “evidentment vostès (el grup municipal de Junts per Catalunya – Els Pallaresos) tenen raó”, tot i així les mocions no van entrar a l’ordre del dia. El portaveu del grup, Pep Nolla, va fer constar en acta que “el que està fent l’equip de govern, a banda de ser una il·legalitat, és amagar-se per no haver de donar resposta a preguntes que el nostre grup va formular en sessió plenària fa més de cinc mesos”.

No és la primera vegada que l’alcalde dels Pallaresos decideix deixar fora de l’ordre del dia les mocions presentades per part de JxCat – Els Pallaresos, segons aquesta formació. En el ple del passat 10 d’octubre es va produir una situació idèntica després de deixar fora la moció sobre “la implantació d’un sistema de transport públic que comuniqui totes les zones dels Pallaresos amb el nou centre mèdic”.

L’alcalde afirma que ‘hi ha mala fe’

La versió de l’alcalde és substancialment diferent. Marcos ha afirmat a aquest digital que Junts actua “amb mala fe de manera conscient”, per quant va introduir els mocions dos minuts abans de les dotze de la nit del darrer dia, “quan la secretària acaba la jornada laboral a les tres de la tarda i ells ho saben perfectament perquè van governar”.

“Si haguéssim inclòs les mocions a l’ordre del dia del ple -ha continuat afirmant- haguéssim actuat il.legalment perquè les haguéssim validat el dia següent del darrer en què hi ha el termini fixat per llei, és a dir, fora de termini. I ens haguessin dit que actuàvem il.legalment”.

Marcos afegeix que a més a més, “els vam informar que reelaborarem el Reglament Orgànic Municipal per corregir aquestes coses. Per tant ells són coneixedors de la nostra voluntat de modificar-ho”. “Si això és tot el que tenen per criticar a la premsa és que no tenen res”, ha conclòs.

Redacció