TOTS 21

El president d’ERC, Oriol Junqueras, acompanyat de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i dels diputats Raquel Sans i Carles Castillo, durant la seva visita a Tarragona. Foto: Eloi Tost

El president d’ERC, Oriol Junqueras, espera que JxCat estigui «a l’altura de la responsabilitat» i es posi «al costat» del president del Govern, Pere Aragonès, a l’hora de treballar pel conjunt del país. Així ho ha dit en referència als pressupostos de l’Estat. Junqueras ha reiterat que ERC és la formació «més important» de Catalunya al Congrés i ha convidat totes les forces independentistes a treballar amb el president del Govern. Aquesta ha estat la seva reacció, preguntat per la petició de Junts, que dimarts va reclamar unitat a Aragonès per posicionar-se sobre els pressupostos de l’Estat. Junqueras també ha subratllat que «tot el que sigui bo» per Catalunya mereixerà el suport del seu partit, i que el que no ho sigui no el tindrà.

Junqueras ha fet aquestes declaracions en un contacte amb la premsa aquest divendres des de Tarragona. «Veurem com ens expliquen i com és la proposta pressupostària, i en quina mesura accepten el que nosaltres podem contribuir a millorar», ha afegit en referència als comptes espanyols.

«L’equip de govern encapçalat per Pau Ricomà està fent una obra extraordinària»

Imatge d’una de les reunions mantingudes aquest matí per Junqueras amb representants del teixit associatiu tarragoní. Foto: ERC

Junqueras s’ha desplaçat fins a Tarragona per mantenir una reunió de treball amb l’alcalde Pau Ricomà i posteriorment ha mantingut dues trobades amb representants d’entitats i associacions de persones migrants i amb membres de diferents cooperatives de la ciutat, respectivament.

Durant les reunions s’han posat damunt la taula diferents temes tan rellevants com la regularització de les persones migrants, les dificultats per aconseguir els papers de residència, de treball i asil polític. A banda, ha conegut part del teixit cooperatiu de la ciutat, ha pogut conèixer diferents projectes socials i on s’ha destacat la importància de la sobirania energètica.

Per altra banda, Junqueras destaca que “l’equip de govern encapçalat per Pau Ricomà està fent una obra extraordinària en un moment ple de dificultats. Si alguna legislatura ha sigut difícil al llarg de les últimes dècades de ben segur que ha sigut aquesta”. El republicà considera que Ricomà “està portant a terme una feina excel·lent i també està construint grans consensos en una ciutat que els necessita perquè Tarragona ha de tornar a ser el qui li pertoca, una de les grans ciutats de Catalunya”.

En aquest mateix sentit, Junqueras apunta que “Tarragona ha de ser una capital des del punt de vista cultural, econòmic, universitari i una capital que serveixi de referent al conjunt del nostre país i estic convençut que amb la feina de l’alcalde ho estem aconseguint”.

ACN