.

.

TOTS 21

Dues imatges del concurs. A sota, els guanyadors. Fotos: Cedides

Un total de 55 persones han participat aquest matí al II Concurs de Pintura Ràpida de la Casa Navàs. Dividits en tres categories i amb estil lliure, els artistes han tingut dues hores per plasmar la façana d’aquest edifici modernista.

La primera edició del concurs es va celebrar el 2019 just abans de l’inici de la construcció del capcer, enguany es reedita el certamen dins dels actes commemoratius que organitza la casa amb motiu de l’Any Domènech i Montaner i amb el frontispici ja reconstruït. Juan Carlos Gil ha guanyat el primer premi de la categoria Adults i Abril Solé el de Joves, mentre que Daniela Gómez s’ha endut el d’Infants.

A les 10.30 h del matí d’aquest dissabte més d’una cinquantena d’artistes de totes les edats, procedents principalment del sud de Catalunya, ja feien cua per recollir la seva làmina timbrada a les portes de la botiga de la Casa Navàs. Tal com estava previst, mitja hora més tard tothom estava plantat al bell mig de la plaça del Mercadal per començar a immortalitzar l’aspecte actual de la façana d’aquesta joia modernista europea.

Durant dues hores, no han tret la mirada de la Casa Navàs pinzell en mà i amb l’emoció pròpia d’aquests tipus de certamen contrarellotge.

El jurat del concurs ha estat format per la directora de la CT Art Gallery, Cori Torroja; la pintora reusenca Fina Veciana; la directora de la Casa Navàs, Sílvia Sagalà, i el responsable d’art de la Casa Navàs, Guillem Duran. Aquests professionals han tingut una hora per dictar el veredicte que s’ha fet públic a l’interior de la botiga de la Casa Navàs a partir de les dues del migdia on s’han lliurat els premis.

En total han estat 33 les persones que han participat en la categoria Adults. El guanyador ha estat Juan Carlos Gil, que ha rebut un xec de 600 €, dues entrades per a la Visita Vermut de la Casa Navàs i una ampolla de 3 L de vermut reserva de Vermuts Miró. Aida Mauri i Elena Soriano han quedat finalistes en aquest grup i han estat obsequiades amb dues entrades per a la Visita Vermut, una ampolla de vermut reserva de Vermuts Miró i el poemari de la Casa Navàs.

En la categoria Joves hi ha hagut 12 inscrits. Abril Solé ha estat la vencedora d’aquest grup premiat amb una tauleta Samsung Galaxy TAB A8 10.5’’ i dues entrades per a la Visita Teatralitzada de la Casa Navàs. Les finalistes d’aquesta categoria són Abril Ferré i Luna Ortiz, que han rebut dues entrades per a la Visita Teatralitzada i el llibre Casa Navàs i el Modernisme de tota la província de Tarragona.

Finalment, un total de 10 nens i nenes han volgut immortalitzar la casa dins la categoria Infants. Daniela Gómez ha estat escollida pel jurat com a guanyadora d’aquest grup. S’ha endut un lot de material per pintar i fer manualitats valorat en més de 100 €, a més de dues entrades a escollir entre la Visita Guiada, la Visita Infantil i la visita «Un dia qualsevol a la Casa Navàs».

Victor Viñes i Lucas Yuhui s’han proclamat finalistes d’aquesta categoria i se’ls ha obsequiat amb una caixa de colors i dues entrades a escollir per visitar la Casa Navàs.