.

.

TOTS 21

La inicitiva s’ha posat en marxa aquest divendres a Mont-roig. Foto: Ajuntament

Comencen a aparèixer les primeres iniciatives solidàries i espontànies al Camp de Tarragona davant l’expansió del coronavirus. Un grup de joves de Mont-roig del Camp ha començat avui mateix a oferir-se a cuidar els infants, els pares dels quals treballen, i a la gent gran, que és població de risc. Aquest divendres, dos joves de Mont-roig ja estan atenent aquestes persones. Alguns d’ells són monitors i ja treballen amb la mainada.

La iniciativa va néixer d’un grup de joves de Mont-roig que es coneixen i que ahir, en anunciar-se la suspensió de les classes a partir d’aquest divendres, van mantenir una primera reunió per decidir la seva constitució i els passos a fer. Han començat a fer pública la seva proposta a través de xarxes socials. Avui escamparan cartelleria entre els comerços del poble perquè la gent gran, que no sol usar les xarxes, ho conegui.

Marc Vidal, coordinador del grup, ha afirmat a Tarragona21 que es tracta de fer ‘tasques de suport als pares i mares que no poden cuidar de la canalla. Estarem a casa amb ells mentre els pares són fora, i d’altra banda, volem ajudar la gent gran en tasques puntuals, com és fer la compra o altres gestions que necessitin’. Marc assegura que ‘ens hem d’ajudar els uns als altres o no en sortirem. Això anirà a més‘.

El grup de joves és conscient que en algun moment podrien contagiar-se o ser portadors del virus. ‘Ens hem posat en contacte amb profesisonals de la sanitat de Mont-roig perquè ens assessorin‘, ha dit el Marc. Tot i el risc, manté que ‘l’important és que ens ajudem entre nosaltres. No podem estar passius’. Els cas dels joves de Mont-roig també s’està donant a Valls.

Més informació a Instagram: @mvnolla i @angelmoran00

Telèfons de contacte: 638156520 i 630258375

J. Garcia