.

.

TOTS 21

Cartell de la convocatòria de dilluns

Demà 14 d’abril les 19h amb motiu del 83è aniversari de la proclamació de la República les organitzacions Alternativa Jove, Joves d’Esquerra Verda, Joventut Socialista de Catalunya, Partit Republicà d’Esquerra, Solidaritat Internacional i Ateneu Republicà han organitzat un acte commemoratiu que tindrà lloc a l’actual Plaça del Rei, anomenada Plaça de la Llibertat durant el període republicà.

Les organitzacions convocants volen d’aquesta manera “recordar com la proclamació de la República va obrir una etapa de llibertats i de conquestes socials, obreres i polítiques per la ciutadania i els pobles de l’estat. Així com recordar a tots els lluitadors i les lluitadores per la llibertat que van defensar la República”.

Durant l’acte es dura a terme la lectura del manifest unitari i parlaments de persones vinculades a les diferents organitzacions, també es podran escoltar cançons i himnes d’aquest període històric. Finalment s’estendrà una bandera republicana de grans dimensions mentre es canta l’Himne del Riego, himne de la segona República.

Finalment els organitzadors a volen animar la ciutadania a sumar-se a la concentració i participar del acte commemoratiu.