.

.

TOTS 21

Imatge d'arxiu del Ball del Sant Crist.

Imatge d'arxiu del Ball del Sant Crist.

El proper diumenge 18 de maig, el poble de Salomó viu la tercera representació del tradicional Ball del Sant Crist d’aquest 2014. Aquesta és una nova funció d’un any en què s’ha seguit replantejant la posada en escena d’alguns quadres de l’espectacle amb l’objectiu de millorar l’obra i fer-la mes dinàmica i emotiva.  La funció d’aquest diumenge, a més, serà presidida per Josep Mercadé, Director dels Serveis Territorials de Salut a Tarragona, i Enric Vendrell, Director General d’Afers Religiosos a Catalunya.

Està previst que la visita segueixi el següent ordre i horari: a les 11.30h, recepció per part de les autoritats locals a la sala de sessions de l’ajuntament i signatura del llibre d’Honor; un quart d’hora més tard, visita-passeig pel nucli històric del poble; i, al migdia, assistència a la representació del Ball Parlat.

D’altra banda, Salomó també serà protagonista aquest diumenge amb el trio musical Brull – Salvadó – Mor, format per Núria Brull al saxo, Jordi Salvadó a la percussió i Anna Mor al piano, actuarà a les 19.00h. al temple parroquial.  El concert, organitzat conjuntament entre l’Associació Ball del Sant Crist i l’Ajuntament de Salomó constarà de dues parts. La primera part consistirà en la interpretació de música d’autors catalans amb tocs de flamenc. I la segona serà una mostra de peces de Joaquim Nin-Culmell, compositor nacionalitzat estatunidenc, amb orígens catalans, i amb una forta connexió amb el llinatge Nin de Salomó.
Paral·lelament, fins el diumenge 25 de maig es pot visitar l’exposició “El Crist de Mahosa Nin, sentiments d’una vida”, de l’escultora Mahosa Nin. Es tracta de la primera mostra retrospectiva d’aquesta reconeguda artista a Catalunya, que ha escollit Salomó per la seva connexió amb el llinatge Nin de Salomó. L’exposició ocupa la planta baixa de Cal Cadernal, antiga casa pairal de la família Nin.