.

.

TOTS 21

Rosa Escribano bat el rècord del món de la prova d'heptathló de majors de 60 anys

Rosa Escribano bat el rècord del món de la prova d’heptathló de majors de 60 anys

Aquest cap de setmana s’ha celebrat el Campionat de Catalunya de Combinades Màster a Cambrils, en el que l’atleta Josep Maria Mateo, del Club Atletisme Tarragona, ha revalidat el títol de campió de Catalunya de la categoria M50, en la prova de la decathló.

L’atleta del CA Tarragona va quatllar una bona decatló i va acabar la competició amb 5.227 punts. En la primera jornada va destacar en els 100 metres llisos, amb un registre de 12.86s, en el salt de llargada, amb un salt de 5.11m, i en el salt d’alçada, prova en la que va superar el llistó col·locat a 1.51m. Durant la jornada de diumenge, les puntuacions més altes les va aconseguir en les proves del salt amb perxa, superant el llistó situat a 3.02m, i en la dura prova final dels 1.500 metres llisos, amb un temps més que acceptable de 5.37.53.

En aquesta mateixa competició, cal destacar l’extraordinària actuació de Rosa Escribano (Playas de Castellón) que va assolir el Rècord del Món de la categoria F60 en l’heptatló femenina, en la qual va obtenir una puntuació de 6.255 punts, més de 200 punts per sobre de l’anterior rècord mundial. Aquesta excepcional atleta catalana, a més a més, en el decurs de l’heptatló va batre el rècord d’Espanya de salt d’alçada, que tenia ella mateixa, i el va deixar en 1.37m, i el rècord de Catalunya de 80 metres tanques, situant-lo en 13.97s, quasi 3 segons per sota de l’anterior rècord català.