.

.

TOTS 21

Frederic Adan, Joaquim Nin, Jordi Jané i Cèsar Puig. Foto: Tarragona21

Frederic Adan, Joaquim Nin, Jordi Jané i Cèsar Puig. Foto: Tarragona21

Els canvis en el Govern de la Generalitat fruit de la marxa de dos consellers i la vicepresidenta Joana Ortega afecten directament coneguts polítics de les nostres comarques, que ocuparan noves places al Govern. L’entrada del tarragoní Jordi Jané com a conseller d’Interior suposa la promoció de Cèsar Puig i Frederic Adan a llocs de responsabilitat política.

D'esquerra a dreta, Frederic Adan, Quim Nin, Jordi Jané i Cèsar Puig. Foto: ACN

D’esquerra a dreta, Frederic Adan, Quim Nin, Jordi Jané i Cèsar Puig. Foto: ACN

El nomenament més destacat que s’ha produït avui és el del vallenc Cèsar Puig, que serà el nou secretari general del Departament d’Interior. Cèsar Puig substituirà Josep Martínez. Puig, llicenciat en dret, ja ha ocupat diversos càrrecs a l’Administració. Puig va ser entre el 2000 i el 2004 delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, i anteriorment havia estat cap del Servei Territorial de Joventut entre altres. El 2011 va ser nomenat director dels Serveis Territorials i Sostenibilitat. És considerat un gran professional del Dret, de tracte afable i favorable als pactes.

Frederic Adan

Frederic Adan

Un altre canvi afecta al tarragoní i president en funcions del Consell Comarcal del Tarragonès, Frederic Adan, que s’encarregarà a partir d’ara de la direcció del Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència 112 Catalunya, càrrec que fins ara ocupava David Ciudad. Adan és doctor en Dret i ha estat vinculat a la Universitat Rovira i Virgili com a docent. Adan va ser regidor de CiU a l’Ajuntament de Tarragona amb Joan Aregio com a cap de l’oposició. Adan és de confiança del nou conseller d’Interior, Jordi Jané.

Cèsar Puig. Foto: Tarragona Ràdio

Cèsar Puig. Foto: Tarragona Ràdio

El fins ara gerent de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Joan Delort, ha estat nomenat nou director general de Protecció Civil, en substitució de Jordi Aurich, d’UDC. El Govern ha aprovat aquest dimarts el seu nomenament així com també el de la nova directora del Servei Català de Trànsit, Ma Eugènia Domenech, que agafa el relleu a Joan Josep Isern també d’UDC.

Al seu torn, Josep Maria Elorduy ha assumit la secretaria general del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació que fins ara estava en mans de Bibiana Domingo.

Elorduy, nascut a Ourense, és llicenciat en dret i ha estat professor de la URV. Ha estat vinculat a l’administració com a cap de Gabinet de la Presidència de la Diputació de Tarragona, entre el 1993 i el 2002, i cap de Gabinet de Planificació de la Diputació, entre el 2002 i el 2007. Entre el 2013 i el 2014, va ser responsable de Planificació Estratègica de la Diputació de Barcelona.

Així, Alfons Vilarrassa ha estat nomenat aquest dimarts nou director general d’Agricutura i Ramaderia, mentre que Jordi Girona serà el nou director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries. Vilarrassa i Girona substitueixen Miquel Molins i Domènec Vila, respectivament, militants d’UDC, que havien manifestat la seva voluntat de continuar al càrrec.

Canvis als Serveis Territorials d’Interior

Tant Cèsar Puig com Frederic Adan han estat presentats aquesta tarda a la Delegació de la Generalitat a Tarragona. Jordi Jané ha afirmat que “és un repte” assumir la Conselleria d’Interior. Jané ha agraït la tasca de Carme Virgili, directora de Serveis del Departament d’Interior, i a Rosanna Camps (militant d’Unió i responsable del serveis territorials d’Interior) “per la seva confiança” i ha avançat que hi haurà canvis. Rot apunta, doncs, que serà rellevada.

Rosanna Camps és directora territorial d’Interior des de febrer de 2013, quan justament va ser nomenada pel conseller Ramon Espadaler, que ha deixat el Govern.

Jané, que ha lloat la trajectòria de tots dos, ha reconegut que la seva feina servirà, en part, per “descentralitzar” els elements directius del país.

Cèsar Puig, per la seva part, ha afirmat que afrontarà el càrrec “amb tranquil·litat i serenitat”.

Al seu torn, Frederic Adan ha declarat a la premsa que afronta aquests mesos en el nou càrrec “amb responsabilitat i orgull”. La Generalitat “vol aprofitar les infraestructures que tenim per potenciar el servei del 112”, informa Brigitte Urzaiz.