.

.

TOTS 21

El portaveu del Grup Municipal del Partit Popular de Tarragona, José Luis Martín, ha presentat aquest dimarts en roda de premsa la tercera de les deu jornades del cicle “Tarragona capital. Qüestions capitals”, projecte amb el que la formació s’ha marcat l’objectiu de “d’aglutinar coneixement i lideratge, generar consensos i ambició per a resoldre qüestions cabdals que difuminen o amenacen la capitalitat tarragonina i per afrontar els reptes de futur de la ciutat”.

Les dues primeres jornades van abordar dos la capitalitat turística i la capitalitat de la seguretat ciutadana, respectivament. Ara, el cicle es centrarà en el repte de convertir a Tarragona en una capitat d’oportunitats per a emprenedors i inversors.

El portaveu popular ha comunicat que la jornada se celebrarà sota el títol “Tarragona, capital d’oportunitats” el proper dilluns 20 a les 18:30h al Palau de Congressos de Tarragona. Comptarà amb la presència de l’alcalde de Saragossa, Jorge Azcón, que oferirà una ponència sobre les polítiques que s’han aplicat “a la que -ha afirmat el conseller Martín- ja es considera una de les ciutats espanyoles més competitives per a viure, emprendre o invertir”. “No ha estat una casualitat; l’actual executiu local de Saragossa ha posat en marxa iniciatives orientades a la captació d’empreses a la ciutat i a la millora de la qualitat de vida dels seus veïns. I ho ha fet amb mesures que, a Tarragona, només el Partit Popular ha defensat i engegarà si els veïns ens donen la seva confiança”.

‘El portaveu popular ha manifestat que ‘donar un gir a la fiscalitat local és possible, com també arribar a ser una capital atractiva per a inversors’

A continuació, el portaveu popular ha manifestat que “donar un gir a la fiscalitat local és possible, com també arribar a ser una capital atractiva per a inversors”. En aquest sentit, ha subratllat que “és un molt bon exemple el Pla Fiscal d’Atracció d’ Inversions del executiu d’Azcón, que bonifica l’IBI fins a un 95% a projectes d’interès públic, al que ha sumat una baixada progressiva de l’IBI, l’ICIO i el IAE. Saragossa té el impost de béns immobles més baix de les grans capitals i està oferint avantatges econòmiques per a les empreses que decideixen instal·lar-se a la ciutat”.

I ha afegit: “Aquesta es la política que està caracteritzant el govern d’Azcón: un projecte d’ordenances fiscals que ha acabat amb la abusiva política impositiva que s’havia aplicat en els darrers 16 anys a la ciutat, i que ja ha donat resultats amb la captació de grans companyies que estan generant llocs de treball i riquesa a la ciutat”. A més, “ha donat prioritat a agilitzar i modernitzar processos administratius, quelcom imprescindible a Tarragona, on les traves burocràtiques i la inseguretat jurídica a la que ens ha sotmès el govern Ricomà ha acabat reduint-nos a la irrellevància, desanimant a qualsevol companyia o petita empresa que hagi valorat establir-se a la nostra ciutat”.

El portaveu José Luis Martín presentarà la jornada, i les conclusions i la clausura de la jornada aniran a càrrec d’Alejandro Fernández, President del Partit Popular Català.

La jornada tindrà lloc a la Sala Genius, el proper dilluns 20 de juny a les 18:30h del matí. L’entrada és lliure i l’acte és obert a tota la ciutadania. Per control d’aforament és necessari confirmar assistència al correu electrònic abans del 19 de juny a: tarragonacapitalpp@gmail.com

Redacció