.

José Luis Martín. Foto: Cedida

El portaveu del Grup Municipal del Partit Popular de Tarragona, José Luis Martín, ha anunciat la celebració de la quarta de les deu jornades del cicle “Tarragona capital. Qüestions capitals”, projecte amb el que la formació pretén “aprendre dels millors referents, atraure lideratge i talent, generar consensos i ambició per a resoldre qüestions cabdals que amenacen la capitalitat tarragonina”.

Les tres primeres van abordar la capitalitat de Tarragona en relació amb el turisme, la seguretat ciutadana, i l’atracció d’oportunitats per a emprenedors i inversors.

El portaveu popular ha comunicat que la jornada se celebrarà sota el títol “Tarragona, Capital del Patrimoni Cultural” el proper dissabte 1 d’octubre al Palau de Congressos de Tarragona. Comptarà amb la presència de l’alcalde de Còrdova, José María Bellido, que oferirà una ponència sobre el model de gestió del patrimoni de la ciutat que compta amb quatre segells de Patrimoni de la Humanitat (Mesquita-Catedral, el Casc Històric, Medina Azahara i el Festival de Patios), un patrimoni que, en paraules del conseller Martín “es protegeix i es gestiona amb èxit demostrat”.

En aquest sentit, ha destacat que l’exemple de Còrdoba “ens resulta especialment interessant, donat que està exercint un lideratge en el futur de la gestió dels cascs històrics de Ciutats Patrimoni, tant des del punt de vista de la sostenibilitat i la millora de la vida dels veïns, com des de l’aprofitament de l’impacte econòmic que aquest patrimoni ofereix a la ciutat”.

La jornada també comptarà amb la ponència “El patrimoni històric com a motor econòmic”, a càrrec de José Antonio Muñiz, que presentarà el repte de connectar el patrimoni històric amb els nous paradigmes de la digitalització i l’oportunitat de connectar ciència, tecnologia i patrimoni. Muñiz, ha destacat, entre d’altres, per la coproducció de la sèrie documental ‘Ingeniería Romana’, premiada a festivals nacionals i internacionals com el New York Festival.

A continuació, el portaveu popular ha expressat que “les ciutats Patrimoni Mundial de la Humanitat tenim el deure de garantir la protecció del nostre patrimoni, però també el de facilitar l’accés i la interpretació d’aquests béns a veïns i visitants amb una gestió professional que generi, a més, llocs de treball als tarragonins i ingressos que es reinverteixin en el manteniment del nostre patrimoni i del nostre casc antic”. I ha conclòs: “Aquesta és una prioritat política del nostre model de ciutat. Som l’única Ciutat Patrimoni de la Humanitat de Catalunya i hem de ser referents en aquesta matèria”.

La jornada tindrà lloc a la Sala Genius del Palau de Congressos, el proper dissabte 1 d’octubre a les 11h del matí. L’entrada és lliure i l’acte és obert a tota la ciutadania.

Els temes de les properes jornades són els següents: “Capital sanitària”, “Capital de la gestió pública-privada”, “Capital comercial”, “Capital connectada”, “Capital cultural” i “Capital de llibertat”. Finalment, es tancarà amb l’acte “Tarragona, capital”, on es posaran en comú les conclusions del cicle.