.

.

TOTS 21

El fins avui primer tinent d’alcalde de l’equip de govern, el socialista Jordi Solé.

«Jo ja no puc representar als electors que hem van escollir i passo la torxa a un altre company». D’aquesta manera anunciava aquest dimecres el socialista Jordi Solé la seva decisió de renunciar al càrrec de primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Torredembarra. El motiu rau en el trencament de la disciplina de vot en el darrer plenari, quan es va abstenir en la moció que reclamava penjar una pancarta en favor dels presos polítics a la façana del consistori. La resta de membres del PSC van votar en contra, per la qual cosa considera que no pot liderar el grup socialista. El seu substitut serà amb gairebé tota seguretat Valeriano Pino, actual portaveu socialista a l’Ajuntament i cinquè tinent d’alcalde.

A més, i segons ha pogut saber Tarragona21.cat, Solé no es presentarà a les properes municipals després de liderar el projecte del PSC a les darreres eleccions.

Solé, que no considera que els actuals membres empresonats de l’antic govern de la Generalitat siguin en cap cas presos polítics, sí que va voler manifestar amb la seva abstenció el rebuig a la mesura de presó provisional, que considera desproporcionada.

Solé -que no té intenció d’abandonar el partit i mantindrà la condició de regidor responsables de les àrees d’Educació i Turisme- ha fet efectiva la seva renúncia avui durant la reunió de la junta de govern local. L’alcalde republicà, Eduard Rovira, ha acceptat la decisió com una qüestió interna dels socialistes, que segons el pacte de govern han de disposar de la primera tinença d’alcaldia.

Cal recordar que el PP ja ha anunciat la seva intenció de portar la penjada del cartell davant del Defensor del Poble.

En declaracions a la premsa fetes aquest matí, Jordi Solé ha manifestat que en aquests moments «jo ja no puc reresentar com a primer tinent d’alcalde els electors que em van escollir i passo la torxa a un altre company». Tret del cas de la pancarta, «el PSC no es pot queixar de la tasca que estic duent a terme en les diferents regidories». El pas el fa Solé i no li fan donar, segons ha subratllat, per quant no va poder exercir la llibertat de vot en el cas de la pancarta.

L’alcalde, Eduard Rovira, ha atès també els mitjans de comunicació per minimitzar la crisi, centrada en un dels tres socis de Govern, el PSC: «És un tema del PSC; el pace està fet entre els partits i nomenar o no els representants depèn d’ells». El pacte «no varia gaire, simplement el canvi de persones». La renúncia ha estat formalitzada avui i comunicada abans a l’alcalde pel propi Solé.

Al seu torn, la portaveu del PP, Núria Gómez, que va obrir la caixa dels trons en protestar per la pancarta i anunciar que durà el cas al Defensor del Poble, ha declarat a la premsa que el PP «és molt respectuós amb els drets de les persones i el dret a la llibertat d’expresió, però manifestar-se a la façana de l’Ajuntament suposa convertir-nos en l’administració dels separatistes». Gómez ha continuat afirmant que el PP s’ha mostrat «molt sorprès» quan Solé va trencar la disciplina de vot». La moció a favor de col·locar la pancarta dels presos polítics no havia estat consensuada, ha denunciat la líder popular: «El que fa és dividir a la gent de Torredembarra», ha conclòs.