.

.

TOTS 21

L’escriptor Jordi Folck estarà voltant aquest cap de setmana el Baix Camp per presentar el seu darre rllibre, ‘La maledicció de les bruixes’, una reivindicació històrica de les dones acusades falsament i en el qual el lector selecciona el camí a seguir en un homenatge a la sèrie ‘Escull la teva pròpia aventura’. Aquest dissabte (12:00 h) estarà a la Biblioteca Xavier Amorós de Reus, mentre que diumenge (11:00 hores) se’l podrà trobar a Firadàlia 2021 de Maspujols i a les 13:00 hores a la Casa de Cultura de Montbrió del Camp.

Segons l’autor, el llibre vol “compartir una lliçó d’història des del joc, del gust per escollir un capítol o l’altre, segons les pròpies decisions però sempre per arribar al testimoni de sis dones descendents de les acusades d’allò que va passar a casa nostra i que l’exposició “per bruixa i metzinera” ens ha permès recuperar, conjuntament amb la investigació del Dr. Pau Castell”.

El llibre, que ni parla de malediccions -i sí de càstig- ni de bruixes -i sí de dones-, s’uneix a una sèrie d’actes de desgreuge i homenatge a les 400 dones executades en tota la geografia comarcal i al manifest que des de la revista Sàpiens s’ha engegat aquest any.

En aquest sentit, Folck demana que escoles i instituts exigeixin a historiadors i editors la recuperació d’aquest episodi d’infàmies i la seva inclusió en els llibres de text per visibilitzar l’empoderament de la dona i facilitar l’estudi dels mecanismes de poder que permeten encara avui culpabilitzar innocents per raons de sexe u orígens.

Sinopsi

Ets un escriptor famós. T’han convidat a presentar el teu llibre Caça de bruixes en un indret perdut en el no-res i de nom molt sospitós: ‘La Morta’. Però malgrat que esperaves trobar un grup de joves admiradors, t’hauràs d’enfrontar a un públic que no està gens d’acord amb el llibre que has escrit i que t’han preparat un càstig sever. Quan vulguis fugir, et trobaràs amb mil i un perills: un pou que anomenen ‘dels lladres’, un laboratori abandonat, una biblioteca de llibres enverinats o un calabós. I això que no saps que, entre més de cinquanta possibilitats, només hi ha un camí per sortir amb vida! En aquesta novel·la tu prens les decisions, però hauràs d’anar amb compte amb alguns indicis per no cometre errors. Necessitaràs sang freda per sobreviure. 

L’autor

Jordi Folck és escriptor de literatura infantil i juvenil amb trenta llibres publicats i deu premis literaris. Ha estat professor de creativitat a diverses universitats. Com a dramaturg ha estrenat tres musicals, entre els quals Ningú és un zombi, actualment en gira i té en preparació EDOLL Intel·ligència artificial, basats en els seus llibres  publicats a Barcanova. Aquest 2021 ha celebrat els 30 anys d’escriptor i més de 700 fòrums a escoles i instituts on els seus llibres són recomanats com a lectura obligatòria.

Té un blog de literatura i creativitat a jordifolck.xyz, i Canal Creatividad 3.5 a Youtube. El podeu trobar a xarxes: Facebook, twitter, Instagram, Linkedin i Tik Tok.

Redacció