TOTS 21

El diputat del PSC al Congrés per Tarragona i membre de la Comissió de Foment, Joan Ruiz.

El diputat del PSC al Congrés per Tarragona i membre de la Comissió de Foment, Joan Ruiz, ha anunciat aquest dijous que “ADIF ja ha iniciat els tràmits per licitar la redacció del projecte constructiu del baixador de Bellisens de Reus. Ruiz ho ha donat a conèixer després preguntar sobre aquesta qüestió a la reunió de la Comissió de Foment.

Ruiz ha explicat que amb aquesta mesura el baixador rep “un impuls definitiu” ja que ha entrat a formar part de la planificació ferroviària del ministeri. En aquest sentit, he recordat que Foment ja ha dut a terme un estudi de la demanda i d’anàlisi de la potencialitat del nou baixador i un anàlisis funcional que se centra en la viabilitat tècnica de la nova estació.

Com a resultat d’aquests treballs es planteja que el nou baixador estarà ubicat a la intersecció de l’avinguda Josep Pla i el carrer Manuel de Pedrolo, donant servei a una zona en la que existeixen equipaments tan importants com la Fira de Reus, el complex del Tecnoparc, l’hospital de Sant Joan o diverses facultats de la Universitat Rovira i Virgili”, ha desgranat el diputat del PSC. 

Cal remarcar que el nou baixador donarà servei directament als 28.731 habitants que hi ha en el seu radi més immediat de 1.500 metres en relació a l’estació, segons l’estudi del ministeri.

Així, segons l’estudi de la demanda “la nova estació captaria 1.443 viatgers diaris, dels quals la meitat correspondrien a una captació modal del vehicle privat, un 20% de captació del bus i un 30% de transferència directa de l’estació actual.”

Joan Ruiz ha afegit que “la projecció del baixador a 30 anys donaria com a resultat un increment del 146% arribant a 3.507 viatgers diaris a mig termini.” Tot plegat repercutirà positivament sobre l’impacte socioeconòmic i mediambiental de la zona afectada.

Respecte al projecte constructiu es planteja un baixador de dues andanes de 210 metres de longitud per cinc metres d’amplada, per tant, compliria amb la normativa nacional i europea de mobilitat. També cal destacar que no existeixen impactes operatius rellevants.

La construcció del baixador no requereix la redacció d’un estudi informatiu, pel que la seva execució seria més senzilla. Estem convençuts que aquesta nova estació serà beneficiosa per a tothom”, ha conclòs Joan Ruiz.

Aquest Govern compleix amb Catalunya i amb les comarques tarragonines. Així, aquesta iniciativa és només una de les contemplades pel pla de rodalies actualment en marxa que, amb una dotació  superior als 6.300 milions d’euros, pretén millorar el temps d’espera, la puntualitat i l’accessibilitat de la xarxa de rodalies ferroviàries de Catalunya.”

Redacció