.

.

TOTS 21

L’escriptor Jaume C. Pons

L’escriptor mallorquí resident a Vilafranca del Penedès Jaume C. Pons Alorda ha guanyat el 29è premi de novel·la Pin i Soler per l’obra ‘Ciutat de mal’, que s’ha imposat als 90 originals presentats.

El jurat n’ha destacat l’estil i el llenguatge “molt expressiu” de l’obra, que crea un univers “apassionat i excèntric” que captiva. L’obra serà publicada al setembre per Angle Editorial.

El 22è Premi Tinet ha estat per ‘Geografies de l’absència’, de Xavier Mas Craviotto, un relat que, segons el jurat, encavalca “frases curtes amb un ritme associatiu d’idees que crea un relat viu, apassionat”. Eloi Creus ha estat distingit amb el guardó a la millor traducció per ‘Les comèdies alades d’Aristòfanes: Els núvols, La pau i Els ocells’, obra que publicarà Edicions de 1984.

El jurat ha fet una menció especial a ‘Res’, de Pere Gorgoll i Noell i ‘El retorn d’Odisseu a la pàtria’, d’Albert Pardo Picón.

Imatge dels guanyadors: Jaume C. Pons Alorda, Xavier Mas Craviotto i Eloi Creus. Foto: Laia Marín

L’acte, sota el lema ‘Escriure des de l’exili’, ha servit per retre homenatge als escriptors que, fa vuitanta anys, van haver d’emprendre camí de l’exili i continuar l’obra lluny del seu país. Basat en el dietari d’Antoni Rovira i Virgili ‘Els darrers dies de la Catalunya republicana’, la cerimònia ha estat dramatitzada i dirigda per Marc Chornet i Jaume Viñas i conduït per l’actor canongí Toni Guillemat.

Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona estan convocats per l’Ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural del Tarragonès i el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona i compten amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, la Joiera Blázquez i les editorials Cossetània, 1984 i Angle. L’organització corre a càrrec de la Casa de les Lletres.

Roger Segura – ACN