.

.

TOTS 21

Pere Virgili rebent al conseller d'interior, Jordi Janè. Foto: Tarragona 21

Pere Virgili rebent al conseller d’interior, Jordi Janè. Foto: Tarragona 21

El conseller d’interior, Jordi Jané, ha exposat aquesta tarda les concrecions del Pla Operatiu Antiterrorista que ja s’està aplicant a tot el Tarragonès. Janè ha recordat que tant Tarragona com la resta de Catalunya està a nivell d’alerta 4 i ha dit que el patrullatge preventiu -que hauria de situar-se en un 20%- ja s’està fent a més del 30%. Jané també ha avançat que la trobada servirà per explicar quins són els processos per detectar el radicalisme islamista i quines són les tasques que el cos de Mossos d’Esquadra està duent a terme.

El conseller també ha dit que la seva visita respon a l’objectiu “d’escoltar” els 22 batlles del territori per buscar solucions als problemes que afectin a la seguretat de les persones del territori. “Aquest és un pilar fonamental de la nostra societat, ha dit Jané. “Tenim l’oportunitat de poder compartir neguits i fer un diagnosi de la situació”.

Jané ha recordat que també s’abordaran les competències en Protecció Civil, així com el Pla de Protecció per la Química. Així com el funcionament del 112, dirigit per l’ex president del Consell Comarcal, Federic Adan.

Per la seva banda, l’actual president del Consell Comarcal, Pere Virgili, ha dit que durant la trobada es tractaran temes ben diversos com temes del sector petroquímic, el Port de Tarragona o els darrers robatoris que han patit municipis com Pallaresos o El Catllar. Es tracta “d’una jornada enriquidora per tots els alcaldes per saber on som a dia d’avui”, ha dit Virgili.

A l’acte també ha assistit el secretari general del departament, Cèsar Puig, el director territorial del departament d’interior, Joan Carles de la Monja i l’intendent dels Mossos d’Esquadra Jaume Ginè.

Una web d’alerta antiterrorista

La trobada coincideix amb l’anunci de Jané de “una nova eina per prevenir la lluita antiterrorista”. Jané ha explicat que els Mossos d’Esquadra ja han activat la pàgina web que es va presentar fa 10 dies a la Comissió de Govern per a la Seguretat, i que permet als ciutadans estar informats del nivell d’alerta terrorista a Catalunya, alhora que obre un canal de comunicació directe entre el ciutadà i la policia.

El nou web informa la ciutadania del significat de les alertes, de com actua la policia i facilita la comunicació entre la ciutadania i els mossos d’esquadra. L’objectiu és crear canals directes de comunicació.

B.U.

El Conseller d'interior, Jordi Jané, i el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Pere Virgili . Foto: Tarragona 21

El Conseller d’interior, Jordi Jané, i el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Pere Virgili . Foto: Tarragona 21