.

.

TOTS 21

Imatge del dispositiu conjunt. Foto: Ajuntament

El passat cap de setmana agents de la Policia Local, en coordinació amb la Guàrdia Civil, van efectuar inspeccions aleatòries a establiments públics de Roda de Berà. En total es va actuar en quatre locals, amb l’objectiu de detectar possibles infraccions que poden comportar un risc per a les persones, sobretot per als més vulnerables com són els infants.

Durant les inspeccions es van intervenir 457 productes de contraban que no havien passat pels controls duaners, amb un valor total de més de mil euros. Entre els articles hi havia, per exemple, joguines que no tenien la marca CE i per tant no comptaven amb els certificats de qualitat europea, articles amb l’etiquetatge en altres idiomes o productes de cosmètica sense cap certificat que poden posar en perill la salut dels rodencs i rodenques. En aquest sentit, el cap de la Policia Local, Antonio Gómez, destaca que “és molt important que com a consumidors, abans de comprar, per exemple, una joguina per als nostres fills i filles ens fixem si porten la marca CE, perquè aquesta demostra que s’ajusta a les normes de salut i seguretat de la Unió Europea”, diu el sotsinspector en cap.

També es van detectar diferents infraccions: dues per no complir amb les mesures establertes contra els incendis; una per no complir amb les mesures per contenir la covid-19; per tenir caducada la pòlissa d’assegurança; per no presentar la llicència municipal de l’activitat; dues més per infraccions dels drets dels usuaris; i una infracció administrativa contra la Hisenda Pública.

Redacció