.

.

TOTS 21

Amb una inversió realitzada pel CatSalut de 1.152.450 euros, està dimensionat per donar serveis de medicina general i pediatria, i disposa de consultes polivalents per poder acollir altres usos.

Amb una inversió realitzada pel CatSalut de 1.152.450 euros, està dimensionat per donar serveis de medicina general i pediatria, i disposa de consultes polivalents per poder acollir altres usos

Avui dilluns, 29 de juliol, ha iniciat l’activitat assistencial el nou consultori local dels Pallaresos, situat a l’avinguda Prats de Molló, s/n, d’aquesta localitat del Tarragonès. El centre està dimensionat per donar serveis de medicina general i pediatria, i disposa de consultes polivalents per poder acollir altres usos. L’horari serà de dilluns a divendres de les 8.00 hores a les 14.00 h., i a partir del 15 de setembre obrirà, a més, dues tardes fins a les 18.00 hores. El nou consultori, que depèn de l’Equip d’Atenció Primària Sant Salvador gestionat per l’Institut Català de la Salut (ICS), augmentarà al setembre el nombre de facultatius que hi visitaran. La inversió total realitzada pel Servei Català de la Salut (CatSalut) ha estat de 1.152.450 euros entre l’obra i l’equipament.

L’edifici del nou consultori es disposa linealment amb un cos perpendicular en un única planta -que minimitza l’impacte visual i que s’adapta al terreny- que va des de l’extrem nord-oest fins el límit de la parcel·la, generant dos patis, un a cada costat. També es creen quatre espais enjardinats: l’espai verd principal, en lleugera pendent des de l’avinguda, on es situa la rampa de l’accés principal; un pati proper a l’àrea administrativa i de serveis, un segon pati que aporta llum i ventilació a les consultes, i tercer pati encarat a l’àrea de serveis. L’interior està distribuït en àrea d’entrada, àrea administrativa, àrea de medicina general −consulta mèdica, consulta d’infermeria i sala d’espera−, àrea de pediatria −consulta mèdica, consulta d’infermeria i sala d’espera−, àrea polivalent –consulta mèdica, consulta per tractaments i extraccions, zona bruta i sala d’espera− i espais d’emmagatzematge i instal·lacions.

El consultori de Pallaresos està equipat amb 7 consultes en les quals es donarà atenció a patologia aguda, crònica i atenció a la comunitat, pròpies de la cartera de serveis d’Atenció Primària. Actualment, compten amb un metge per a adults, un pediatra, una infermera d’adults i una infermera de pediatria. A partir de setembre comptaran amb dos metges de família per adults, un pediatra, dues infermeres d’adults i una de pediatria.