.

.

TOTS 21

Més de 600 persones han rebut el material divulgatiu de la campanya, consistent en ampolles per dissoldre els orins i bosses per a la recollida d’excrements amb l’objectiu de conscienciar a la ciutadania.

El passat mes de juliol va entrar en funcionament una campanya de sensibilització per la tinença responsable d’animals amb dos agents cívics. Aquesta parella d’informadors ha fet arribar a més de 600 veïns i veïnes dels onze barris de la ciutat el material divulgatiu del campanya, consistent en ampolles per dissoldre els orins i bosses per a la recollida d’excrements amb l’objectiu de conscienciar a la ciutadania. A més d’aquests consells bàsics de civisme i convivència, l’Ajuntament vol fomentar la importància d’assegurar i censar les mascotes.

Durant aquesta primera fase de la campanya, els informadors han detectat fins a 214 excrements i orins. Amb aquesta informació, la Guàrdia Urbana ha denunciat a 17 persones: a set per no recollir els excrements i a deu per passejar el gos sense lligar o sense morrió i per no tenir-lo censat, entre altres.

«Aquestes campanyes volen tenir un impacte per conscienciar aquelles persones que no recullen els excrements dels seus animals de companyia», explica la consellera de Seguretat Ciutadana, Cristina Guzman. I afegeix: «L’objectiu és reduir aquetes conductes incíviques, al mateix temps que acabar amb el malestar que també genera a nivell de convivència entre el veïnat. Intensificarem de cara a setembre les campanyes de conscienciació».

Per la seva banda, la consellera de Benestar Animal, Elvira Vidal, apunta que “l’èxit d’aquesta campanya radica en el fet que posa l’accent en la sensibilització. És evident que cal sancionar quan les coses no es fan bé, però l’administració també ha de saber exercir el paper de l’acompanyament, insistir en la importància d’actuar correctament i aconseguir que cada cop hi hagi més ‘cuidadans’ que vetllin per l’espai comú”.

Redacció