TARRAGONA 21

Inés Arrimadas, al míting de Salou. Foto: Tarragona21

La cap de llista de Cs per Barcelona, Inés Arrimadas, ha aterrat amb força en el seu primer míting de la campanya electoral a Catalunya, que ha protagonitzat aquest dijous a Salou, que s’ha convertit en la caital de Ciutadans en protagonitzar l’acte central a la província. Arrimadas ha omplert a vessar una sala del Teatre-Auditori.

Arrimadas ha centrat la seva intervenció de manera gairebé monogràfica en la situació a Catalunya i amb un discurs molt dur contra l’independentisme, ha assegurat que situacions com l’escridassada d’aquest mateix dijous a Vic són una demostració de «l’adoctrinament» a l’escola catalana: «El seu model d’èxit és que surtin de les escoles odiant». També s’ha referit a la capital d’Osona com a poble «ocupat» on els ciutadans i les idees, assegura, estan «perseguits pel nacionalisme».

La candidata de Cs ha assegurat que «els colpistes no tindran un indult a la vida» perquè «han trencat famílies i han fet plorar la gent de pena» i ha promès revertir la situació que descriu després del 28-A.

La candidata de Ciutadans ha fixat l’argumentari princial a la necessitat «de fer fora Pedro Sánchez de la Moncloa», governant amb el PP, un Pedro Sánchez «aliat dels separatistes i dels populistes de Podemos». Arrimadas ha afirmat que Sánchez «té por» a fer un debat amb Albert Rivera. Ha acusat Sánchez de ser «capaç de qualsevol cosa per seguir a la Monloa».

Davant un auditori rendit, ha reiterat que amb el Govern de Ciutadans s’aplicarà l’article 155 de la Constitució -la intervenció de Catalunya- per «garantir la nostra llibertat i els principis constitucionals».

Ha acusat PP i PSOE d’haver pactat durant 30 anys amb el nacionalisme, responsable al final del que està passant a Catalunya. «Cal un govern a Espanya per recuperar la llibertat a Catalunya», ha subratllat.

Sergi del Campo i Pere Huguet, flanquejant Arrimadas. Foto: Tarragona21

Com a mesures concretes ha citat que Cs canviarà la llei electoral per impedir que els partits nacionalistes puguin accedir al Congrés, limitant-ho al 3 per cent dels vots i no a l’actual 5 per cent. També reformaran el Tribunal Constitucional per aplicar amb més força la Constitució a Catalunya, es garantirà un pacte nacional per a l’educació, que l’anglès sigui llengua vehicular i que el castellà també ho sigui a Catalunya. Arrimadas ha agraït als «valents» que des de municipis com Salou es presenten a les eleccions locals enfrontant-se a «l’odi» amb què són assenyalats.

La líder del partit taronja ha estat precedida pel candidat a les municipals a Salou, Pere Huguet, un reconegut jurista que s’ha mostrat convençut que «aconseguirem el canvi a Salou». Posteriorment, l’actual diputat i de nou cap de cartell per Tarragona, Sergio del Campo, ha repassat les fites aconseguides en aquest mandat acabat, com les millores en trens de rodalies, inversions en el Corredor del Mediterrani o les obres a l’A-27, però també les destinades a rebaixar les quotes dels autònoms, de la que ell va ser ponent, o la reducció d’impostos als mileuristes. Això estan a l’oposició: «Imagineu què podem aconseguir per Tarragona amb un govern d’Albert Rivera i Inés Arrimadas».

J. Garcia