.

.

TOTS 21

Els veïns de l'immoble esperaven aquest matí per poder entrar a recollir medicaments i mascotes. Foto: ACN

Els veïns de l’immoble esperaven aquest matí per poder entrar a recollir medicaments i mascotes. Foto: ACN

Els veïns de l’immoble de l’avinguda del Cardenal Vidal i Barraquer de Reus on ahir es va produir un incendi, entre unes 100 i 150 persones, podran tornar als seus domicilis quan s’instal·li una barana provisional a l’escala. L’arquitecte municipal va acudir ahir al lloc de l’incendi per analitzar la situació i va concloure que l’edifici no presenta perills estructurals, segons s’ha informat des de l’Ajuntament, però va requerir la instal·lació de l’esmentada barana. Els equips de neteja i de manteniment han començat aquest dimecres al matí les tasques per recuperar la normalitat i garantir l’habitabilitat del bloc.

Aquest matí, molts dels veïns han entrat a l’edifici per recollir medicaments i les seves mascotes. Una de les veïnes ha volgut agrair la tasca dels Bombers.

El mateix arquitecte ha demanat a la comunitat de propietaris que encarregui, a mig termini, una anàlisi més profunda per part d’un professional extern.

Sembla que l’únic habitatge que va quedar greument afectat pel foc va ser on es va produir l’incendi. Sí és cert que hi ha portes cremades de diferents habitatges i que l’ascensor va quedar també afectat, però, tal com s’ha explicat des de l’Ajuntament de Reus, això és una qüestió que depèn de la comunitat de propietaris.

L’administrador de Nistra Finques, Jordi Torres, apuntava que encara caldran dos o tres dies per a què els veïns puguin tornar a casa.

Torres parlava també sobre la dramàtica situació que van viure els veïns de l’immoble.

Diana Delgadillo és membre de la Junta de la comunitat de veïns. Ella es queixava que s’ha denunciat en diverses ocasions els okupes que viuen al pis on es va calar foc.

Arran de l’incendi, la Guàrdia Urbana va identificar 43 persones que vivien en l’edifici (la resta va marxar), 26 de les quals van ser allotjades en un hotel de la ciutat i la resta es va quedar a cases de familiars i amics.

El detingut, en llibertat des d’anit
Els Mossos van detenir la nit de dimarts un home de 41 anys com a presumpte autor de l’incendi. L’arrestat va quedar en llibertat al cap d’unes hores. Segons el cos policial, la investigació continua oberta i l’home s’haurà de personar als jutjats quan se’l requereixi com a investigat per un delicte de danys i lesions per imprudència greu. El veí hauria intentat carregar un encenedor de forma negligent i això va provocar l’inici del foc.

Els dos ferits crítics evolucionen a greus
L’incendi va deixar un balanç de dinou ferits, dos d’ells en estat crític, segons van indicar els Bombers. Sis persones van ser traslladades a l’Hospital Sant Joan de Reus per inhalació de fum, les quals ja han estat donades d’alta, han indicat fonts hospitalàries. Pel que fa a la persona que es va llençar pel pati de llums, es troba en estat greu. En el cas del ferit traslladat a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona ha passat de crític a greu en les darreres hores.

Redacció / ACN