.

.

TOTS 21

La Policia Portuària ha detectat l'incendi a les 4 de la matinada. Foto: Cedida

La Policia Portuària ha detectat l’incendi a les 4 de la matinada. Foto: Cedida

Un incendi en un magatzem exterior de carbó al Port de Tarragona ha activat aquesta matinada la prealerta del Pla especial d’emergència exterior del sector químic (PLASEQTA). Eren les quatre de la matinada quan la Policia del Port de Tarragona ha detectat un incendi en una cinta transportadora de carbó de l’empresa Euroports Ibèrica situada en el Moll de Navarra, al costat del d’Aragó. L’Autoritat Portuària ha activat el seu pla d’autoprotecció en nivell 1.

Immediatament s’hi han traslladat 1 dotació dels Bombers del Parc Químic i 2 dels Bombers de la Generalitat. Més tard, el dispositiu s’ha reforçat fins assolir 3 dotacions del Parc Químic i 6 més dels Bombers de la Generalitat, a més d’una ambulància dels Serveis d’Emergència Mèdica (SEM). Els mitjans desplaçats han estat suficients per controlar l’emergència i no ha estat necessari mobilitzar remolcadors. No s’han hagut de lamentar ferits.

Treball dels Bombers a l'incendi. Foto: Cedida

Treball dels Bombers a l’incendi. Foto: Cedida

A les 5h 20 min, l’incendi ha estat controlat i algunes dotacions han romàs a la zona per control i per remullar l’espai. Poc després, a les 6 hores una pala excavadora s’ha encarregat de remoure la pila de carbó per evitar que el foc revifi i una hora més tard s’han retirat els equips d’intervenció de la zona dels molls d’Aragó i Navarra. Ha estat aleshores quan l’Autoritat Portuària ha rebaixat l’activació del pla d’autoprotecció a Alerta.

Imatge de la cinta transportadora malmesa. Foto: Cedida

Imatge de la cinta transportadora malmesa. Foto: Cedida

En aquests moments s’ha recuperat la normalitat i s’investiga l’origen de l’incendi, que de moment es desconeix. La cinta transportadora presenta desperfectes per l’acció del foc. El Port manté el pla d’autoprotecció en alerta.