TARRAGONA 21

Foto de Joan Serramià elaborant una escultura de Gaudí

Foto de Joan Serramià elaborant una escultura de Gaudí

El punt àlgid de la programació de la Festa Major de Sant Sebastià d’enguany a Riudoms el marcarà la inauguració de l’escultura d’Antoni Gaudí a la plaça de l’Església. L’acte de presentació al públic de l’estàtua del fill il·lustre de Riudoms se celebrarà el proper diumenge dia 20 de gener les 13.30 hores en un dels llocs més emblemàtics de la vila del Baix Camp: les escales de la plaça de l’església, on històricament s’han fet les fotografies de grup de la població riudomenca coincidint amb esdeveniments singulars i familiars.

L’estàtua de Gaudí, de grandària natural i uns 200 quilos de pes, és obra de l’artista tarragoní Joan Serramià amb arrels riudomenques i, fins i tot, una relació familiar amb el genial arquitecte. La seva àvia, Carme Gaudí, era filla de Joan Gaudí, un dels cosins d’Antoni Gaudí amb qui tenia més relació a Riudoms.

Serramià ha dedicat uns sis mesos en crear l’escultura de cos sencer de l’arquitecte riudomenc. Ha emprat tres mesos per a fer l’estudi del cap emprant argila, dos mesos per a la creació del cos en escaiola i un mes per a la fosa en bronze mitjançant la tècnica de la cera perduda, amb la col·laboració de la Foneria Artística Ginfer SL de Reus.

L’escultura representa un Antoni Gaudí adult, en la darrera etapa de la seva vida, d’un metre setanta d’estatura en una posició estàtica amb un peu en graons diferents. A la mà hi duu una maqueta de les torres de la Sagrada Família, la seva obra més coneguda i més internacional. La seva col·locació a les escales de la plaça de l’Església permetrà que riudomencs i visitants es fotografiïn amb l’escultura amb l’objectiu que es converteixi en una imatge viral per a la promoció turística de Riudoms.