.

És el primer cop que aquesta ajuda s'adjudica a la província de Tarragona. Foto: Cedida

És el primer cop que aquesta ajuda s’adjudica a la província de Tarragona. Foto: Cedida

L’Associació Contra el Càncer a Tarragona ha presentat aquesta setmana l’adjudicació de l’ajuda a Projectes Estratègics AECC 2022 al doctor Jorge Joven, catedràtic de Medicina i director de la Unitat de Recerca Biomèdica de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i de la Universitat Rovira i Virgili (URV). Aquesta ajuda s’adjudica per primera vegada a la província i es destinarà a un projecte que tractarà de millorar el tractament i la qualitat de vida de les pacients amb càncer de mama metastàtic. Aquesta ajuda consta d’una dotació econòmica de 150.000 euros i tindrà una durada de tres anys.

En concret, aquest projecte es basarà a estudiar, amb imatges i molecularment, a les pacients candidates a rebre un tipus de radioteràpia coneguda com a estereotàctica ablativa. Aquest tipus de radioteràpia emet altes dosis de radiació en localitzacions molt concretes per a protegir els teixits sans i eliminar els tumors de forma molt precisa.

A través del suport al projecte del Dr. Joven, es millorarà les línies de tractament per a les pacients i s’impulsarà la recerca en radioteràpia, un tractament que rep més del 50% dels pacients les persones amb càncer però que, no obstant això, actualment compta amb una escassa recerca i avanços sobre aquest tema.

L’Associació, líder en l’impuls de la recerca

La recerca en càncer és la clau per a aconseguir noves eines de diagnòstic precoç i tractaments més específics i eficaços. I és que, gràcies a la recerca, la supervivència en càncer s’ha incrementat un 20% en els últims 20 anys. Però l’Associació s’ha marcat un objectiu: augmentar la supervivència mitjana al 70%.

Conscients d’això, l’Associació treballa en l’impuls de la recerca, sent l’entitat social i privada que més fons destina a investigar el càncer, tenint compromesos 104 milions d’euros en 565 projectes diferents en els quals participen més de 1.000 investigadors.