.

.

TOTS 21

Imma Teixell, durant el pregó. Foto: Xavi Jurio

Aquest diumenge 3 d’abril a les 12h a la terrassa de l’Amfiteatre, l’alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, ha presidit el tradicional pregó de Setmana Santa, que enguany ha anat a càrrec d’Imma Teixell, arqueòloga i presidenta de l’Associació Sant Fructuós. L’acte ha tingut lloc a l’Amfiteatre i ha comptat també amb la presència de Francesc Seritjol, president de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Tarragona i l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas.

L’alcalde Pau Ricomà ha obert l’acte felicitant-nos de la tornada a la normalitat “m’alegra molt que la ciutat vagi recuperant el seu dia a dia i tornar a treure al carrer les nostres tradicions” i ha anunciat la pregonera, l’arqueòloga i presidenta de l’Associació Sant Fructuós, Imma Teixell com “una tarragonina que porta a l’ànima la tradició, però també el coneixement i el valor de la història de la nostra ciutat, a través de la seva feina i la seva passió per la Setmana Santa”.

Seguidament ha estat el torn de Francesc Seritjol qui ha donat pas a la pregonera. Teixell ha volgut posar en valor la Setmana Santa de Tarragona “com una de les manifestacions més importants de Catalunya”, alhora que ha fet una reivindicació de cara al futur: “Hem de saber transmetre els nostres costums a tothom, turistes, visitants i públic fidel, per mantenir la nostra pervivència” i ho hem de fer, ha dit, “a través de la transferència de la fe, la cultura i la tradició, puntals de la Setmana Santa”.

Finalment, l’Arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, ha estat l’encarregat de cloure l’acte i seguidament la comitiva s’ha traslladat al Saló de Plens de l’Ajuntament de Tarragona, on la pregonera ha signat el llibre d’honor de l’Ajuntament i el de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa.