.

.

TOTS 21

El rus, en el moment d’entrar a meta. Foto: Ricard Casas

El ciclista rus Ilye Savekin, de la Penya Ciclista Baix Ebre, s’ha proclamat guanyador del Trofeu 15 d’Abril, segona prova puntuable per la Copa Espanya júnior disputada aquest dissabte a La Canonja.

Savekin s’ha imposat al seu company d’equip Danil Kazarov per dos segons de diferència a la mateixa línia de meta, després de culminar l’escapada bona del dia en aquesta prova de 125 quilòmetres de recorregut.

La tercera posició del podi ha estat per a Albert Pla, del Finques Feliu Cycling Team, que ha estat el primer d’entre el grup de perseguidors que no havien pogut aguantar el ritme del dos primers classificats.

Els moviments han estat constants a la cursa, que tenia com a grans dificultats del dia tres ports de muntanya de 2ª categoria que els participants havien d’enllaçar de manera consecutiva a partir del quilòmetre 60: el coll de la Teixeta (7 quilòmetres al 4,2%), Porrera (3,3 km al 7,1%) i el coll d’Alforja (4,7 km al 4,8%), aquest darrer situat a 33 quilòmetres de meta.

La primera escapada consistent ha estat protagonitzada per Martí Gonzalvo, poc després del quilòmetre 40 al seu pas per Vinyols. Ha arribat a tenir un minut i 15 segons d’avantatge sobre el gran grup.

A mitja cursa, tot just abans del primer port de muntanya, Gonzalvo ha estat caçat per altres quatre corredors que havien saltat del pilot, on els ciclistes de l’equip Bathco pedalaven amb força per tractar de reduir les diferències respecte els escapats.

Els ports de muntanya han trencat en dos el gran grup i han provocat que saltessin més ciclistes. Entre ells els millors escaladors, que han donat caça als fugats, formant-se un grup de 13 corredors, on s’han integrat Savekin i Kazarov. Tots ells han arribat a tenir una diferència de dos minuts i mig.

Ha estat a 19 quilòmetres de meta quan Savekin i Kazarov s’han escapat, marcant un fort ritme que ningú ha estat capaç d’aguantar. Tots dos ciclistes de la PC Baix Ebre han arribat a tenir 1 minut i 45 segons de diferència a 5 km de l’arribada.

Savekin ha estat el guanyador final sobre el seu company, proclamant-se guanyador d’aquesta setena edició del Trofeu 15 d’Abril de la Canonja.