.

.

TOTS 21

L'Hospital Joan XXIII

“Intentar desmembrar l’ICS significa traspassar una línia vermella”, ha indicat la diputada Marta Ribas, portaveu ecosocialista a la comissió de Salut del Parlament. Ribas ha presentat, juntament amb Hortènsia Grau i Arga Sentís, la proposta de resolució d’ICV-EUiA per garantir plenament el caràcter públic i la integritat de l’Institut Català de la Salut.

Aquestes accions arriben després que el sindicat CCOO denunciés públicament el projecte del conseller Boi Ruiz de crear un ens “coordinador” de les diverses entitats prestadores de serveis sanitaris, “cosa que suposarà l’accés de l’empresa privada Xarxa Santa Tecla a la direcció de la sanitat tarragonina”.

La proposta de resolució consta de quatre punts. ICV demana “aturar qualsevol projecte de desmembrament de l’ICS” i “garantir plenament” el caràcter públic i la integritat de l’ICS. També es demana acordar amb els professionals i els sindicats  qualsevol mesura per desenvolupar la Llei 8/2007 de l’Institut Català de la Salut amb l’objectiu de millorar-ne l’eficiència i l’autonomia territorial.

El tercer punt demana “comprometre’s fermament” a garantir la continuïtat i la qualitat dels serveis d’atenció sanitària que presten l’ICS i el GIPSS a Tarragona en qualitat d’organismes públics al servei de tota la ciutadania, “garantint la dotació pressupostària suficient per a no retallar més serveis, personal ni condicions laborals en els seus centres”.

Finalment, donar compliment a assegurar les vies de representació i de comunica­ció amb els treballadors en el marc de l’empresa pú­blica GIPSS i assegurar que els membres del Consell d’Administració “no tenen conflicte d’interessos amb la sanitat privada”.

Marta Ribas ha indicat que “Boi Ruiz té pressa per pagar favors als seus companys de la patronal de la sanitat privada”, i que aquest és el motiu que s’intenti desmembrar l’Institut Català de la Salut en petites entitats o consorcis que donaran entrada a empreses no públiques. “En comptes d’esmicolar caldria unificar”, ha afegit Ribas, perquè amb aquest model, que és opac, no es garanteix tampoc un millor servei territorial”. “Instem la gent de Tarragona a lluitar pel seu dret a la salut”, ha conclòs.