.

.

TOTS 21

José Cosano, interventor de la candidatura de Miquel Iceta, amb Begoña Floria, aliniada amb Núria Parlon, avui a la seu de Ramon y Cajal. Foto: Tarragona21

José Cosano, interventor de la candidatura de Miquel Iceta, amb Begoña Floria, aliniada amb Núria Parlon, avui a la seu de Ramon y Cajal. Foto: Tarragona21

Els militants de l’agrupació sociaista de Tarragona ciutat han donat un ampli suport a Miquel Iceta en les primàries del PSC celebrades avui. L’actual primer secretari ha obtingut 115 vots, per 70 l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon. Al conjunt del Camp de Tarragona, Iceta també ha resultat vencedor, amb 445 vots, contra 323 de Parlon, com també ho ha fet a Catalunya, per deu punts de diferència.

A Reus, en cavi, ha resultat vencedora Parlon, per un ajustat resultat de 65 contra 60 vots i una abstenció. Al conjunt de la militància de Cataunya, Iceta s’ha imposat per deu punts de diferència. Concretament, dels 9.115 vots emesos, dels quals 50 estat nuls i 73 en blanc, Parlon ha obtingut 4.142 vots, un 45,6%, i Miquel Iceta, 4.889, un 54,14%.

Els militants del PSC del Camp de Tarragona escullien avui entre ambdós candidats per a dirigir les regnes d’un partit que ha presentat un desafiament a la gestora i a l’aparell del PSOE negant-se a acceptar la investidura de Mariano Rajoy com a president del Govern.

Prop de 350 militants tenien dret a votar avui a la seu de l’agrupació local de Tarragona. A les 12 hores ho ha fet l’actual president de la Federació del Camp i acalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i sobre aquella hora ja havia votat prop del 30 per cent dels militants.

Ballesteros i bona part dels dirigents del partit al Camp de Tarragona han donat suport a Miquel Iceta, mentre que destacats militants com Begoña Floria o Carles Castillo, ho han fet per Núria Parlon. La votació no era només presencial, sinó també per internet.

A tot Catalunya tenien dret a votar prop de 18.000 afiliats en 135 punts de votació. Algunes agrupacions de localitats petites, com és la Canonja, han tancat al voltant de les tres de la tarda, però el resultat no s’ha sabut fins les 19 hores. En algunes poblacions on no hi ha seu socialista s’ha votat a la localitat més propera on sí n’hi ha.

La campanya entre Iceta i Parlon ha estat de guant blanc, tot i que l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet no ha volgut concórrer amb una candidatura unitària amb Iceta. La lluita contra el sobiranisme uneix ambdues candidtures. Iceta representa la continuïtat i Parlon es presenta com la renovació.