TARRAGONA 21

Iceta, amb l’alcalde de La Canonja i Eva Granados, avui. Foto: Tarragona21

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha reforçat la petició dels alcaldes de la zona petroquímica, encapçalats pel de Tarragona, Pau Ricomà, en el sentit que el Pla de Seguretat Químic de Tarragona es gestioni des del territori i no des de Barcelona.

Iceta s’ha desplaçat aquest dilluns al matí a La Canonja, que va patir, ara fa un mes, l’explosió química d’Iqoxe, on s’ha reunit amb veïns, sindicats, empreses del sector i l’alcalde de La Canonja, acompanyat d’Eva Granados, vice-primera secretària del partit, i de diputats i senadors del territori.

Segons Iceta, hi ha «marges de millora importants» tant en matèria de seguretat industrial com d’inspecció de treball, marges que el seu partit impulsarà al Parlament. En relació als plans d’emergència, segons Iceta, Tarragona «requereix d’instruments molt propers al territori». «Cal un esforç a peu de terreny perquè les decisions que s’hagin de prendre en moments urgents es facin amb la millor informació i la màxima rapidesa».

El actors del territori han demanat també «estar més implicats en els òrgans de consulta i creiem que la desgràcia que vam patir tots plegats ha de servir perquè en el futur les coses es puguin conduir de manera millor», ha destacat.

Altrament, ha saludat la petició de l’alcalde de Tarragona i d’ERC -el partit republicà ha presentat una moció al Senat que es debatrà properament- en el sentit que es creï una Agència de Seguretat Química independent que vetlli per tot el procés de seguretat en el sector, inclosa la distribució de matèries. Es tracta d’una petició «interessant», ha subratllat el líder sociaista, que no obstant això, ha recordat que qui té les competències en la matèria és la Generalitat de Catalunya.

Els socialistes volen que es millori la seguretat química, «però també volem contribuir a tranquil.litzar la població ja que tenim uns nivells de seguretat raonables, tot i que hi ha marges de millora».

J. Garcia