.

.

TOTS 21

El líder dels socialistes, Miquel Iceta. Foto: Job Vermeulen

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat aquest divendres en una entrevista a l’ACN que l’ambient polític amb què s’arribi a la celebració del judici de l’1-O pot condicionar la sentència judicial. Iceta ha emplaçat els partits independentistes a reflexionar “si volen arribar al judici amb un context d’hostilitats i ruptura o amb un de recerca de solucions”. “L’ambient sí que depèn dels polítics, però les decisions les pren el jutge”, ha admès.

En aquest sentit, el socialista ha afirmat que si es planteja una estratègia de ruptura que dona continuïtat al que ha portat al procediment judicial “això dona un color” i si la via que s’emprèn és una altra “pot donar un altre color”. En qualsevol cas, Iceta ha insistit que la decisió correspon només als jutges.

A la mateixa entrevista, el líder del PSC ha fet una crida als sobiranistes a no “colonitzar” l’espai públic ni a “esborrar” altres expressions polítiques. El socialista ha manifestat que tothom pot marcar la seva posició política però no “colonitzar” el conjunt de l’espai públic i “esborrar” les altres expressions. “Es poden expressar opinions però no es pot pretendre que tots els carrers tinguin la mateixa expressió política”, ha apuntat. “Tothom s’ha de poder expressar lliurement però cal deixar espais perquè altres també ho pugin fer”, ha conclòs. Pel que fa a les institucions, ha considerat que han d’evitar expressar “una idea partidista”. Com a exemple, ha alertat que el fet que l’Ajuntament de Vic emeti missatges partidistes per megafonia és “inadequat” perquè els ajuntaments, per definició, “són de tots”.

Pel que fa als llaços grocs ha afirmat que els respecta i que ni els “trauria ni en posaria” alhora que ha acusat Cs d'”atiar” els conflictes. El primer secretari del PSC ha qualificat d'”error” la retirada de llaços grocs que van protagonitzar a Alella dimecres passat el president de Ciutadans, Albert Rivera, i la líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas. Al seu entendre, la política ha de “resoldre” conflictes i no pas “atiar-los”. “Cs s’han trobat que fins i tot el PP els ha dit que no els seguirà en aquest camí. Espero que aviat tornin a l’espai raonable de diàleg i política i no a l’activisme de carrer”, ha retret Iceta a la formació taronja.

Després de constatar que a la societat catalana hi ha “divisió” produïda pel procés independentista, Iceta ha avisat Cs que amb la seva pugna electoral amb el PP s’està produint una radicalització “que els traurà del seu escenari”. “Cs, que és el primer partit de Catalunya, pot esdevenir el partit més aïllat perquè ni el PP és capaç de seguir la seva deriva”, ha constatat.

Visita avui a la Selva del Camp

Iceta visitarà la Selva del Camp aquest dissabte per participar en una trobada amb afiliats, militants i simpatitzants socialistes del municipi i del conjunt del Camp de Tarragona.

ACN