.

.

TOTS 21

Jordi Sendra amb Carles Puigdemont.

Tornen els clàssics. En aquest cas, els de Convergència Democràtica de Catalunya. Així com l’energia no desapareix sinó que es transforma, Jordi Sendra Sendra (actualment director general de Prestacions Socials de la Generalitat) s’ha imposat en el procés telemàtic de primàries de Junts per Catalunya a Tarragona i serà l’alcaldable de la formació creada per l’expresident Carles Puigdemont a les eleccions municipals de l’any vinent. Ha guanyat el pols a Josep Maria Llort, també amb ADN convergent, per 25 vots a 18 del total de 43 emesos. D’aquesta manera Tarragona se suma a Reus (en la figura de la subdelegada del Govern, Teresa Pallarès) com la segona capital de Vegueria on Junts per Catalunya ha presentat cap de llista de cara a les eleccions de l’any vinent.

S’acaba així un període de lluites internes que tenien Dídac Nadal com a derivada. L’anterior alcaldable de Junts i ara membre de l’equip de govern es queda doncs sense espai dins de la candidatura que el va impulsar ara fa més de tres anys, si bé llavors es va presentar com a membre del PDeCAT, partit que va abandonar quan va esclatar l’escissió propiciada per Puigdemont sense donar-se d’alta a Junts. El seu perfil actual és el d’independent, que comparteix amb les altres dues regidores que formaven part de la seva candidatura: Cristina Guzmán i Elvira Vidal.

Pel que fa a la consolidació del partit a Tarragona, el fet de comptar ja amb un cap de files hauria d’ajudar a pacificar una formació que ha viscut moments convulsos amb els enfrontaments entre la dimitida direcció local (que no volia veure ni en pintura Nadal) i la territorial, encapçalada per Eusebi Campdepadròs. No era aquest l’únic vector de desavinences, perquè també cal afegir-hi els diferents corrents que conviuen dins de Junts entre partidaris de Laura Borràs, Jordi Turull i Jordi Sánchez, per molt que ja no sigui secretari general.

J.S.